Ambulans şarampole devrildi: 1 ölü 4 yaralı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yenişehir Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan ambulans şarampole devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. Kaza, ambulansların doğru kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili tartışma başlattı.

Kaza, geçen hafta, İnegöl-Yenişehir yolunda meydana geldi. Yenişehir Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan Ömer Şirin’in (51) yönetimindeki 15 F 4544 plakalı ambulans, Boğazköy Barajı mevkiinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı ve şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü Ömer Şirin, acil tıbbi teknisyen Esra Karakuzu, hasta Adem Uslu (81), hastanın refakatçisi Nazlı Tokpınar ile Yenişehir Devlet Hastanesi idari personeli Derya Köseler (39) yaralandı. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Yaralılardan Adem Uslu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ama aynı anda ambulansların kurallara uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı tartışıldı ve bazı iddialar ortaya atıldı.

İlk iddiada, ambulans şoförünün daha önce içkili araç kullandığı için ehliyetinin iptal edildiği ve Yenişehir’den uzaklaştırıldığı ifade edildi.

İddiayı Yenişehir Devlet Hastanesi yetkililerine sorduk.

Devlet Hastanesi’nin yönetim kadrosu göreve 10 gün önce başlamış. Personel hakkında geriye dönük olarak bir bilgileri yok. Yapılan açıklamada, kaza sırasında araç sürücüsünün içkili olmadığının tespit edildiği ve hayatını kaybeden Adem Uslu’nun ölüm nedeninin kazayla ilgili olmadığı belirtildi.

İddialar bununla sınırlı değil.      

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, araçta bulunmaması gereken kişiler var. Kurallara göre araçta hasta yakını bulunmaz. Araçta görevli hemşire hastanın yanında olması gerekirken şoför yanında olduğu anlaşılmış. Araçta bulunmaması gereken bir de idari personelin olması tartışılan ve eleştirilen bir diğer konu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ambulans şarampole devrildi: 1 ölü 4 yaralı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.