Polisin Tedbirleri Sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

tedbir1
Yenişehir’de geçen hafta meydana gelen ve gerginliği bütün bir hafta devam eden olaylarda 1’i ağır 8 kişi yaralandı. Ülkede yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık HDP binasına yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Kalabalık ile HDP’li oldukları belirtilen grup arasında çıkan kavgaya gecenin ilerleyen saatlerinde silah karıştı. Protesto için toplanan kalabalığa pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonrasında 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisin kavgaya karıştığı iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi.

İlk gün İki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı işyerlerinin camlarının kırılmıştı. Polis taraflara müdahale ederek grupları dağıttı ama gerilim sonraki gecelerde de devam etti.
Olayın hemen ardından ilçeye gelen Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Süleyman Çelik’ten bilgi aldı ve alınacak tedbirler konuşuldu. Belediye Başkanı Süleyman Çelik görüştüğü grupları ikna edemedi. Bir birbirlerine taş atan karşıt görüşlü iki gruba polis biber gazı ve TOMA’lar ile müdahale etti.

Yaralanmaların ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralıları Yenişehir Devlet Hastanesi ile Bursa’daki çeşitli hastanelere kaldırdı. Gazetemizin yayına hazırlandığı saatlerde, yaralılardan birinin sağlık durumunun, ciddiyetini koruduğu ve belirsizliğin sürdüğü öğrenildi.
Bursa Valiliği Yenişehir’de meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, 3 kişinin tedavisinin devam ettiği ve güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda yaralamayla ilgili 8 kişinin olayda kullanılan 1 av tüfeği ve kartuşlar ile birlikte yakalandığı belirtilerek, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Türk Bayrağı Astı

tedbir2
Olayların ikinci gününden sonra Yenişehirlilerin HDP binasına asmak istedikleri Türk bayrağı, her iki tarafın ortak kararıyla Belediye Başkanı Süleyman Çelik tarafından asıldı. Belediye Başkanı Çelik, HDP İl Başkanı Yüksel Akgün ve HDP İlçe Başkanı Rahmi Dağlar yaptığı görüşme sonunda, HDP binasına Türk bayrağının asılması kararını aldılar. Başkan Çelik, “Yenişehirlilerin Türk bayrağına olan hassasiyetlerini biliyoruz. Yenişehirlilerle iki gecedir yaptığım görüşmelerde onlara, cuma günü bayrağı bizzat kendim gidip asacağım demiştim. Onlara o bayrağın asılacağı sözünü vermiştim. Biraz önce HDP’li yöneticilerle birlikte binaya giderek bayrağımızı astık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polisin Tedbirleri Sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.