“Kindar, Dindar” ve Yanık Nesil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acı haber bu kez Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden geldi. Yine yatılı Kuran kursu… Yine yangın… Yine Ortaçağ ltfkaranlığına mahkum edilen çocukların ölümü.

Anayasanın 174. Maddesi ile koruma altına alınan Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Hakkındaki Yasanın 90. yılında, tekkelerin başka bir görünüm altındaki şekli olan yatılı Kuran kurslarında çocukların ölüme gönderilmesi ya da yaşayan ölülere dönüştürülmesinin nelere yol açacağını acı bir şekilde yaşıyoruz. Üstelik olay bu kez tam da bu devrim yasasının yürürlüğe girdiği gece yarısında yaşanıyor. Tam 6 çocuk ölüme gönderiliyor.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Karaağaç mahallesinde bir yatılı Kuran kursunda elektrik sobasından çıkan yangında 6 öğrenci hayatını kaybetti, 3 öğrenci de yaralandı. Gece geç saatlerde yatılı Kuran kursunda ısınmak isteyen öğrencilerin kullandığı elektrik sobası genç bedenleri kavurdu. Yangında, Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nur Muhammed Bayka, olay yerinde hayatını kaybederken, Mahsun Bayka, Abdullah Tekin ve Mehmet Mensur Bayka adlı 3 öğrenci ise yaralandı. Ölenler arasında yaşı 24’e ulaşanlar olduğu da belirtiliyor.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan bu olay ne ilk, ne de son olacak. Daha önceki yıllarda da yine yatılı Kuran kurslarında benzeri ölümler yaşandı. Kamuoyundan gizlenenler de cabası.
Konya’nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesi’nde bulunan bir derneğe ait Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, 1 Ağustos 2008 tarihinde sabaha karşı büyük bir patlamayla çöktü. Yurtta yaz tatilinde Kuran Kursu gören kız öğrencilerden 17’si enkaz altında yaşamını yitirdi, 29’u yaralandı. Kaybolduğu ve enkaz altında bulunduğu belirtilen 10 yaşındaki Şehnaz Avcı’ya enkazda rastlanamadı. Şehnaz Avcı’nın Hadim Devlet Hastanesi morgunda bulunan ve kimliği saptanamayan ölenler arasında olduğu anlaşıldı.
Kayseri merkez Kiçikapı semtinde bulunan ”Taşçıoğlu Yatılı Kur’an Kursu ve Hafız Okulu”nun yatakhanesi 20 Haziran 2003 tarihinde gece 02.30 sıralarında çöktü. Tüp patlaması sonucu yıkılan binada, yatılı olarak eğitim gören 22 öğrenci ve bir öğretmen göçük altında kaldı.
Niğde’de, 11 Kasım 2008 tarihinde yatılı kız kuran kursunda mutfakta kullanılan sanayi tipi 3 gaz tüpünün patlaması sonucu 3’ü ağır 5 kişi yaralandı.
“Kindar ve dindar” bir nesil yetiştirme çabalarının doğal sonucudur bu… “Kindar ve Dindar” yapalım derken yanmış, kavrulmuş ya da iğdiş edilmiş beyinlere sahip gençler yetiştirmek.
Oysa Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle 90 yıl önce Tekke ve Zaviyeleri kapatmıştı. Ve sırf bu nedenle “Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” demiş ve 2 Eylül 1925 tarihinde bir kararname ile Tekke ve Zaviyeleri kapatmıştı.
Atatürk devrimlerinden uzaklaşıldıkça, gençlerimizin başına daha çok büyük belalar gelecek. Yatılı Köy Enstitüleri kapatıldı. Yatılı Bölge Okulları azaltıldı. Köylerdeki okullar kapatılarak taşımalı eğitime geçildi. Küçük yaştaki çocuklar tarikatların yurtlarındaki karanlık ellere teslim edildi. Yatılı Kuran Kursu adı altında tekkeler canlandırıldı. Bu kurslarda her yaştan yoksul çocuk kerameti kendinden menkul hoca efendilerin ellerine teslim edildi. Sonuçta buralarda gençlerimiz yandı. Enkaz altında kaldı. Sağ kalanlar ise IŞİD’ci oldu. Canlı bomba oldu.
Aileler hiç değilse bu tür olaylardan sonra çocuklarının geleceğini hangi ellere teslim ettiklerini bir kez daha düşünmeliler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Kindar, Dindar” ve Yanık Nesil
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.