Kadın Vekil, Kadın Bakana Sordu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2112201kadin

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 12 Aralık’ta Resmi gazetede yayımlanan Ailenin Korunmasına Dair Kanunun uygulaması hakkındaki yönetmeliğin kaldırılmasının gerekçesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sordu.

Türkiye’de neredeyse her gün bir kadının şiddet kurbanı olduğunu belirten Altaca Kayışoğlu, “Sadece bu yılın ilk on ayında 170 civarında kadın cinayetinden söz edebiliriz.

Kaldı ki, bu sayı son beş yıl hesaba katıldığında dört haneli rakamları aşıyor.(Bilinen kadın cinayeti sayısı 1200’ü geçmiş durumda.)

Tabii bu istatistiğe yansıyan kadın cinayetleri, bunun çok daha fazla olma olasılığı var.

Bu nedenledir ki iktidar gücünü elinde bulunduranların bu konuda yapacağı her türlü girişme hiçbir şekilde siyasi beklentimiz olmadan sonuna kadar destek vereceğimizi öncelikle belirtmek isteriz.

Ancak; bir yandan Özgecan Yasası’nın çıkarılması için çaba gösterilirken, diğer yandan Ailenin Korunmasına Dair Kanununun uygulamasına yönelik yönetmeliğin kaldırılmış olması, ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ sözünü hatırlatmaktadır” açıklamasında bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bakan Ramazanoğlu’na 12 Aralık 2015’te Resmi gazetede yayımlanarak kaldırılan yönetmeliğin gerekçesini sorarken, kaldırılan yönetmeliğin yerine yenisinin hazırlanıp hazırlanmadığını, olası bir durumda ailenin korunmasına ilişkin olaylarda uygulamada ortaya çıkacak boşlukların nasıl doldurulacağının da açıklanması gerektiğini vurguladı.

Altaca Kayışoğlu, böyle bir uygulamaya gidilirken, konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınıp alınmadığını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sordu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Ramazanoğlu’na son sorusu işe şu oldu:

“Bu yönetmeliği yürürlükten kaldırma neticesinde kadını şiddete mahkum ederek mi aileyi korumayı amaçlıyorsunuz?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadın Vekil, Kadın Bakana Sordu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.