İktidarın 10. yılında susuz köyler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinin üzerinden tam 10 yıl geçti. AKP’nin 10. iktidar yılında, Yenişehir Belediyesi’nin susuz köylere tankerlerle su taşıması ise gelinen noktanın itirafı niteliğindeydi. 

Yenişehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri’nin su sorunu yaşayan Süleymaniye, Yıldırım, Avşar, Kozdere ve Kirazlıyayla köylerine günde iki kez olmak üzere 20 tonluk tankerlerle su taşıması AKP’li Yenişehir Belediyesi tarafından büyük bir hizmetmiş gibi duyuruldu. Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada su sorunu yaşayan köylere periyodik olarak su sevkiyatı yaptıklarını, bu köylerde yaşayan ve çeşitli sebeplerle susuz kalan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla tüm imkânların kullanıldığını ifade etti.

2012 yılında su sorunu yaşayan köyler kimin ayıbı? 

Köylerin ve bu köylerde yaşayan binlerce vatandaşın susuz kalmasının ardındaki “çeşitli”sebepler konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmayan Bülent Hamdi Cingil büyük bir lütufta bulunarak “Bu tür su ihtiyacı olan köyler Yenişehir Belediyesi’ne ulaşarak bildirimde bulunabilirler” dedi. Yaşanan gelişmeler, belediyenin genel iktidarın eksikliğini çağ dışı yöntemlerle kapatmaya çalışması ve taşıma suyla değirmen döndürülmesi olarak yorumlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İktidarın 10. yılında susuz köyler

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.