Yenişehir MHP Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMG-20160701-WA0000

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı, Melis üyelerinin de katılımıyla Meclis toplantısından sonra yaptığı basın açıklamasında, Ramazan ayında Yenişehir halkına yaşatılanları kara mizah olarak değerlendirildi. “Maalesef ne yerel iktidarı elinde bulunduranlar nede iktidar partisinin ilçemizdeki temsilcileri ilçemize ve ilçemiz halkına hizmet etme noktasında sınıfta kalmışlardır.” Denilen açıklamada, yaşanan sorunlar, başlıklar halinde sıralandı.

Marketler Mantar Gibi Her Köşe Başında

İktidar partisi ilçe başkanı Ulusal boyutta bir marketin 25 Liralık hediye çekini halkımıza dağıtmış bunu da bayağı bir marifet gibi, icraat yapmış gibi basın yolu ile duyurmuştur. Hani bir anlamlı söz oluştu son zamanlarda “Sen Alışverişini Marketten Yap, Düğününe De Cenazene De Mahalle Bakkalı Gelir” diye. İlçemizde esnaf mı kalmamıştır da hediye çeki büyük marketlerden alınıp dağıtılmaktadır? Zaten mantar gibi adeta her köşe başında açılan bu marketler ilçe esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Belediyemiz de hemen ruhsatlarını verivermekte hiç zorluk çıkarmamakta adeta davet etmektedir. Ama bu durum ilçe halkımızın gözünden kaçmamakta ve inancımız odur ki ilk yerel seçimlerde cevabını vermekte tereddüt etmeyecektir. Ayrıca bu hediye çeklerini kimler, hangi kriterlere göre dağıtmaktadırlar? Bizim bildiğimiz mahalle temsilcileri muhtarlardır. Bu arkadaşlar mahalle temsilcisi deyince karıştırıp kendi parti temsilcilerine bu görevi vermişlerse dağıtımın hakkaniyetini varın artık siz hesaplayınız. Burada söylediklerimi bir iddia değil maalesef gerçekleşmiş üzücü olaylardır.

2 Günlük Su Kesintisinden Sadece Sorumluları Etkilenmedi

Bildiğiniz gibi 25,HAZİRAN,2016 günü saat 15,oo itibaren ilçemizin büyük bir kesiminde su kesintisi başlamış ve bu su kesintisi tam manasıyla 26,HAZİRAN,2016 saat 23.oo civarında bitmiştir.2016 yılında ülkemizin batısında, su şebekesi daha yeni yapılmış ve uçuşa geçecek denen bir ilçede 32 saat süre ile su kesintisi yaşanmıştır. Hem de ilginç bir tevafuk eseri su kesintisinin yaşandığı saatlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da, BUSKİ genel müdürü de ilçemizdeydi. Hafta sonu olması, üniversite sınavının olması, sıcak olması, ramazan olması kimsenin umurunda değildi. Önemli olan daha tamamlanmamış bir sosyal tesis açmak, tribünlere oynayarak oy devşirmekti. Kimse su kesintisine değinmedi, çalışmaları incelemedi. Çalışanların ihmali var mı tamirat neden yavaş gider kimse ilgilenmedi. Yani asli görevlerini yapmadılar.

Ey YENİŞEHİR HALKI buradan bunu dikkatlerinize sunuyorum.5 yılda bir yaptığınız tercihin ne kadar önemli olduğunu ilçemizde ve büyükşehirde nasıl kadroların çalıştığını görün ve unutmayın lütfen.

Esnafın Zararını Kim Ödeyecek?

Bilindiği üzere altyapı çalışmaları çerçevesinde Haziran ayı başlarında Bursa Caddesi trafiğe kapatılmıştır. Bu güne geldiğimizde Bursa Caddesi ‘ne ilaveten Alican Caddesi de trafiğe kapatılmış boru döşeme işlemleri bitirilip caddeler ki aynı zaman da iki ili birbirine bağlayan anayolu açmaya çalışmaktalar. Neden Bayram geliyor. Bu çalışmayı kim planlamıştır? Kim yapın demiştir? Hadi bu kadar zeka yoksunu bir planlamaya ilçemizden neden hiçbir yetkili itiraz etmemiştir? Beyler gelen bayram zaten ekonomik sıkıntı içinde olan esnaf bu anayolun kapanması ile ciddi bir ciro kaybına uğrar denmemiştir? Şimdi, sadece sizin yanlış planlamanız nedeniyle oluşan bu zararı kim ödeyecek? Yoksa farkında değil misiniz?

Ayrıca üst kaplama yapılamayacağından dolayı kuruyunca tozayan, ıslatılınca çamur olan bir cadde ile halkımızı yüz yüze getirirsiniz ki? Bayram nedeni ile artan trafik bir yana ilçemize gelen yabancılar veya ilçemizin gurbetçileri bu durumu gördüklerinde ne diyecekler? Bu ilçemizin marka değerini düşürmez mi? Bunlar neden hesap edilmez? Ne Yenişehir Belediyesi benim sorumluluk alanımda değil deyip bu işten yakasını kurtarabilir ne de BUSKİ iş planımız böyleydi diyerek paçayı sıyırabilir. Alıştık nasılsa bir senede bitireceğiz deyip de 3-5 sene süren BUSKİ çalışmalarını. Olsun varsın 1 ay geç başlansaydı Bursa Caddesi ve Alican Caddesi çalışmaları kim ne derdi?

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.