Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gecmis

Birkaç yıl önce Yenişehir’in ilk kaymakamlık lojmanı ihaleyle oldukça yüksek bir fiyata satıldı. Yeni sahibi ise binayı herhalde yeni bir yapı için olacak yerle bir etti.

İznik Caddesi ile özdeşleşen bu yapının inşaat ihalesi 1963 yılında yapılmış, inşaat 1964 yılı sonlarında tamamlanmıştı.

Bu lojmanda ilk mukimi de Akyazı’dan ilçemize atanan Kaymakam Şükrü Özhan olmuştu. 1965’den 1970 Nisan ayına kadar ilçemizde görev yapan Şükrü Özhan Yenişehir’de iz bırakan kaymakamlardan biri oldu. Oldukça çalışkan, girişimci, halkla iç içe bir yapıya sahip olan Şükrü Özhan’ın zamanında kurulan dernekler yoluyla birçok hizmet gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı onun döneminde açıldı. Osmangazi Lisesi’nin ek binası onun döneminde yapıldı. Verem Savaş Derneği kuruldu ve dispanser binası onun zamanında gerçekleştirildi. Bu bina halen Halk Sağlığı Merkezi ve Sağlık Ocağı olarak kullanılıyor.

Yenişehir’den Gelibolu’ya ve oradan da Samsun’un Bafra ilçesine atanan Şükrü Özhan, emekli olduktan sonra 1979 yılında Sivas Valisi olarak tekrar mesleğe döndü ve 1980 yılı sonlarına kadar Sivas Valiliği görevini sürdürdü.

Yenişehir halkı tarafından çok sevilen Şükrü Özhan’ın ataması nedeniyle verilen veda yemekleri günlerce sürdü. Ve nihayet 26 Nisan 1970 Pazar günü yukarıdaki gördüğünüz veda fotoğrafı çekildi.

Fotoğrafa soldan itibaren başta en arkada olan Nüfus Müdürü Bingöl kardeşlerin babası Ömer Bingöl, hemen önündeki tanınamadı. Onun yanındaki Esnaf Kefalet Muhasebecisi Emin Lapacı, yanındaki ise Adalet Partisi İlçe Başkanı Ali Tuncer. İkisinin arasında arkada gözüken ise Kaymakamlığın Efsane Bekçisi Ali Zafer. Tahrirat Katibi Necati Tuna ve arkasında kaymakamlık personelinden Ekrem Bey. Ondan sonra geleni tanımak mümkün olmadı ama yanındaki Ziraat Teknisyeni Mehmet Biliyul, Avukat Ali Soydan, Kavaf Şükrülerin Nuri Özyıldırım, Avukat Mehmet Akalın, Sağırların Halil, Hüseyin Gökgöz, Abit Günece, Özel İdare Memuru Şaban Aydın ve Mustafa Emil Tekin. (Sinemacı Mustafa) En arkada gözüken fötr şapkalı Koyunhisar Muhtarı Ahmet Engin. Ön tarafta ayakta olanlar ise C. Savcısı Tacettin Katipoğlu ve Kaymakam Şükrü Özhan.

Ön tarafta oturanlar soldan itibaren: İplikçi Keramettin’in oğlu Osman, Çeltikçili Halil Yılmaz ve Sadi Çevik. Sol tarafta oturanlar ise Ziraat Teknisyeni Osman Düzgün ve Orman Bölge Şefi Hüseyin Şensöz. (Fotoğraf kaynağı: Sadi Çevik albümü)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.