Kütüphane Temeli Atıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

img_1046-custom

Yenişehirli hayırsever işadamı Mehmet Göztepe’nin katkılarıyla yapımına başlanan Yenişehir Belediyesi Fatma Göztepe Şehir Kütüphanesi’nin temel atma törenini geçen hafta gerçekleştirildi.

Programda İstiklal Marşının okunmasının ardından hayırsever işadamı Hüseyin Göztepe bir konuşma yaptı. Göztepe konuşmasında; Bundan yaklaşık bir yıl önce Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’e yaptıkları ziyarette, vefat eden annelerinin adını yaşatmak üzere kalıcı bir eser bırakma niyetlerini ifade ettiklerini ve kendisinin de bu konuda her türlü gayreti göstereceğini söylediğini bildirerek bugün bu hayrın temeline ilk harcı koymanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan Çelik da konuşmasında “İlçemizin geleceğiyle ilgili baktığımızda böyle eserlerin olması gerekiyor. Geçmişle gelecek arasında köprü olmasını arzu ettiğimiz bu kütüphanemizin, inşallah evlatlarımızın yetişmesinde farklı bir yeri olur. Günümüz teknolojileri gerçekten farklı bir noktada, ama şu da bir gerçek; evlatlarımızın kitap kokusu alarak bu mekanda belirli bir düzeye erişmesi, çalışmalar yapması bizler için de önemli. Bu önemi biz de fark ettik ve böyle bir eserin ortaya çıkmasıyla ilgili değerli büyüğüm Mehmet Göztepe ve evlatlarıyla yola çıktık. İlçe nezdinde aynı havayı teneffüs ederken, ekmeğimizi paylaşırken, bu yollarda beraber yürürken diğer yatırımcıların da diğer sanayi kuruluşlarımızın da bu küçük çaplı da olsa kütüphanemizi örnek almak suretiyle ilçemizin geleceğine belirli temel taşları koymalarını bizler de arzu ediyoruz. Ben burada Mehmet GÖZTEPE ve ailesine teşekkür ediyorum. Bu bir ilk ve örnek oldu. Yıllarca çiftçilikle iştigal eden halkımızın, öncelikle tarımsal girdilerinin daha farklı bir konuma gelmelerini, Marmaracık ve Uluköy tesisleriyle sadece ilçemiz ve ilimiz nezdinde değil ülke nezdinde de dondurulmuş gıdada, Türkiye ortalamasında % 25 oranında bir paya sahip Finefood Firmasının hakikaten bugün yapılan temel atma töreninde vermiş oldukları katkılar bizler için çok önemlidir. Ben tekraren huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

BBB Recep ALTEPE ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında; okumanın ve kitabın önemine değindi ve “Okumak için kütüphane lazım, kütüphaneyi de Göztepe ailesinin katkısıyla Belediyemiz yapıyor, biz de çevrenin düzenlenmesi ve Yenişehir’e yakışan güzel bir merkez olması için elbirliğiyle bu kalan kısmını da tamamlayacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. GÖZTEPE ailesinin Allah hayırlarını kabul etsin, Fatma Hanımı da rahmetle anıyoruz” dedi.

Yenişehir Belediyesi Fatma Göztepe Şehir Kütüphanesi temel atma töreninde son olarak konuşan Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise Allah herkese Fatma annemiz gibi hayırlı evlatlar nasip etsin diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu

img_1017-custom

Temel atma törenine, Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi, BBB Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK başkan ve yöneticileri, muhtarlar, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kütüphane Temeli Atıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.