DSİ Bölge Müdürlüğü Üreticileri Bilgilendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

img_2203-custom

Üreticilerimizin yaşadığı sulama sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere  Belediye Meclis Salonunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Dsi Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Şahin Cengiz, Emlak Ve Kamulaştırma Şube Müdürü Bilal Yaman, Jeoteknik Hizmetler Ve Yas Şube Müdürü Aziz Kaplan, İşletme Ve Bakım Şube Müdürü Şaban Efe, Elektromekanik Ve Teçhizat Şube Müdürü Özcan Şenişler, Dsi 11. Bölge Müdür Vekili Yasin Taman, Proje İnşaat Şube Müdür Vekili Serhat Çınar, Yenişehir Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen ve üreticiler katıldı.

Başkan çelik, konuşmasında  “ Yenişehir ilçemizin, ülkemizin tarımına büyük katkıları olan bir ilçe. Sulama Birliklerinin, Süt Birliklerinin ve benzeri birliklerin çok aktif olması şunu gösteriyor, Türkiye’nin üretimine çok büyük katkınız var. Bu tabiî ki iki şekilde değerlendirilebilir. Birincisi, insanının çalışkan olması, ikincisi ise topraklarının verimli olmasıdır. Çiftçimiz çok çalışkan ve toprağın kıymetini biliyor. Bizler de yapacağımız çalışmalarla toprağı daha verimli hale getirmek ve çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlamak için çalışacağız” dedi.

Toplantıda konuşan DSİ Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Şahin Cengiz ise Yenişehir’de Boğazköy Barajı Sulama Sistemi ve Yeraltı Sulama Sistemi sayesinde 16 bin 665 hektar arazinin sulanacağını ifade ederek; “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Şu an toplulaştırma çalışmaları ile birlikte yürütülüyor. Yaşadığınız sorunları biliyoruz, DSİ bu konuda çalışma yapıyor. 350 km’lik boru hattı döşendi. Şu an sıkıntılar var ve biz bu sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bunların tümünü çözmek için ciddi çalışmaları yapıyoruz” dedi.

img_2221-custom

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSİ Bölge Müdürlüğü Üreticileri Bilgilendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.