Hastane İhalesi Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geçen hafta yaptığı yazılı basın açıklamasında, 40 Milyon liraya mal olacak sağlık tesisi, ilçenin sağlık alanındaki bütün ihtiyaçlarını karşılayacak 75 yataklı Yenişehir Devlet Hastanesi'nin temeli atılacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, Yenişehir Devlet Hastanesi yapım ihalesini kazanan firma ile 10 Ocak 2017 tarihinde sözleşme imzaladı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün 19 Eylül 2016 tarihinde açılan ihaleyi kazanan YEDA inşaat firmasına önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılması ve ardından da inşaata başlanması hedefleniyor.

Hüseyin Şahin, 500 günde tamamlanması hedeflenen hastanede; çift kişilik odada 28, tek kişilik odada 14, yoğun bakımda 7,  Yeni Doğan'da 6,  Palyatif Yoğun Bakım'da 3, Müşahede’de 20, Yanık Ünitesi'nde 2, Hemodiyaliz Ünitesi'nde 7 normal ve 2 izole olmak üzere toplam 75 yatak bulunacağını belirtti. Şahin kadın doğum, dahiliye, genel cerrahi, üroloji, çocuk hastalıkları, kulak burun boğaz, göz, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, kardiyoloji, dermatoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları ve alerji branşlarında, 27 poliklinikte hizmet sunulacağını, 2 Acil Servis Ünitesi, 3 tane ameliyathane, 16 tane Yoğun Bakım Odası olacağını söyledi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bursa’da ve ilçelerinde sağlık alanında devlet eliyle çok sayıda tesis yapılıyor.  Hem Bursa’daki hastanelerin yükünü hafifletmek, hem vatandaşlarımıza bulundukları yerlerde en iyi hizmeti vermek için ilçelerde de hastaneler ve sağlık ocaklarının yapımına hız verdik. Yenişehir de modern bir hastaneye kavuşacak. Yenişehirli hemşerilerimiz, hemen hemen tüm ana branşlarda, poliklinik ve yataklı sağlık hizmeti alabilecek. Bursa’ya gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastane İhalesi Yapıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.