Evet, Dersen Ne Olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet diyeceklerin tek nedeni Erdoğan’ı tek yetkili kişi yapmak, Cumhurbaşkanı yapmak. Başka bir neden duymadım yapılan değişikliklerle alakalı şu ana kadar.

İstikrar, büyük Türkiye, güçlü Türkiye, terör bitecek, ekonomi iyi olacak gibi sözler, değişikliklerle zaten ilgili olmayan, esasen asıl evet nedeni de olmayan hususlar. Öyle değil mi? O zaman evet dersen ve “evet %50’den sadece bir fazla” oya ulaşırsa, Erdoğan belki Cumhurbaşkanı olacak, tek kişi olacak, tek yetkili olacak. Peki, sonra ne olacak?

Neye evet diyeceksin? Evet dersen ne olacak? :

Aşağıdaki maddeleri en sevmediğin, iktidara gelmesinden en korktuğun düşünce, parti, grup ya da lideri Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtarak düşün lütfen..

1)Öncelikle, Evet dersen, Halka yani sana “fikir” sorulmadan yapılan bir Anayasa’ya evet demiş olacaksın. İçeriğini bile bilmediğin bir Anayasa’ya.. Gecenin bir vakti sen uyurken Meclisten patır patır, Gümrükten mal kaçırır gibi geçirdikleri maddelere..

2)Egemenlik Kayıtsız Şartsız “Tek Kişi”nin olacak. Evet diyen halk kendi egemenliğini, kendi kendine bir kişiye verecek, Milli İrade kendi elleriyle egemenliğini bir kişiye devredecek. Şaşılacak bir durum..

Meclisin, vekillerin Cumhurbaşkanı karşısında hiçbir yetkisi olamayacak. Yani Meclis Etkisiz, Halk Yetkisiz olacak.

3)Cumhurbaşkanı Yürütme; Kararname çıkarıyor yani Yasama; seni beni hatta kendisini yargılayacak hakim-savcıları belirliyor, yani HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ni belirliyor dolayısıyla artık bir de Yargı..

Evet dersen kendi ellerinle bütün devleti, devletin tapusunu bir kişiye vermiş olacaksın.

4) Evet dersen, Cumhuriyet Rejimi ortadan kalkacak, sana aksi yönde ne derlerse desinler bu net. Çünkü Yürütmenin, Yasamanın, Yargının bir kişide olduğu sistem Cumhuriyet olmayacak, Anayasa’da sadece Cumhuriyet yazması ile Cumhuriyet olmaz.

5 Evet dersen, “ülkenin bölünmesine” yol vereceksin.

Başkan istediği gibi idari bölgeler oluşturabiliyor biliyor musun? Başkanlık deyince akla gelen ilk şey federatif devlettir zaten unutma. Bu da bölünmeyi getirecektir. Sen de buna ortak olacaksın.

6)Evet dersen, bir kere Millet bu çekişmede en az ikiye bölünecek. %50’den 1 fazla olan, ülkenin %100’ünü yönetecek. Hâlbuki mevcut sistemde, Mecliste neredeyse %100 yansıyordu şimdi. 

İnsanlar demokratik koşullarda kendini ifade edemedikçe, temsil edilemedikçe radikalleşebilecek.

Birileri darbeyi meşrulaştıracak, zemin bulduğunu ifade edecek. 15 Temmuz’lar maalesef tekrar yaşanabilecek..

7)Evet dersen, Cumhurbaşkanı istediğini yapacak, denetleyen olmayacak. Meclis yani sen bir şey yapamayacaksın. Hesap sormak istersen en yakın seçim 5 yıl sonra. 5 Yıl için gelen sorumsuz kişi her şeyi yapabilecek.

8)Evet dersen, OHAL ilan eder isterse, Başkomutan zaten savaş ilan eder istediğine.

Meclisi de fesheder, seçimleri de beğenmeyince yeniler.

Yapamaz mı? İstenilen sisteme tıpa tıp benzeyen Gambiya’daki sistemde Başkan kaybettiği seçimleri kabul etmedi, OHAL ilan etti. İşte Gambiya tipi Başkanlık sen Evet dersen Türkiye’ye gelecek.

9) Evet dersen “zalim Esed”in Anayasasının aynısı ülkemize gelecek.

10)Evet dersen, hükümetten biri görünce korkudan cübbesini iliklemeye çalışan hakimler, selam duran savcılar çoğalacak. Selam durmazsan çocuğun hakim savcıyı bırak, memur bile olamayacak.

11)Evet dersen, 600’e çıkan vekil sayısı, senin benim cebime ek 100 Milyon TL’den fazla maliyet koyacak.

12)Evet dersen, Cumhurbaşkanı, Yardımcılarını keyfe keder atayabilecek. Meclise, yani halka, yani “sana sormayacak”; eş dost ahbap, hırsızı uğursuzu herkesi atayabilecek. Çünkü Referanduma getirilen Anayasa’da Cumhurbaşkanı Yardımcıları için herhangi bir kriter yok!

13)Evet dersen bırakın Cumhurbaşkanını, Yardımcılarını bile halk denetleyemeyecek, meclis hesap soramayacak. Onlar meclisten hesap sorabilecek..

14)Evet dersen, Cumhurbaşkanı keyfe keder bir şekilde “senin oyların ile” seçilen Meclisi feshedebilecek, seçimleri yenileyebilecek.

15) Evet dersen, tarafsız olan, hakem olan Cumhurbaşkanı PARTİLİ, YANİ TARAFLI OLACAK. Yani Hakem maçın ortasında, bir takımın formasını giyecek.

Erdoğan Başkan olsun diye oy veriyorsun ya, hiçbir iktidar sonsuz değil, hepimiz faniyiz, 2 sene sonra Erdoğan bu dünyadan göçüp gitse, CHP’nin adayı mesela Kılıçdaroğlu ya da bu hakları elinde tutan sana göre karşındaki biri Cumhurbaşkanı olsa halin nice olur?

Mesela bu sistemde, bu haklarda Fetö ya da Apo Başkan olsa ne olur? Başkan olan biri veya mesela Erdoğan Başkan Yardımcısı olarak Apo’yu getirse ne yaparsın? Olmaz deme bugün olmazsa yarın olur? Oslo’da, Habur’da orada burada nasıl oldu ise yine bir mutabakatla her şey olur. Sana sormayacaklar Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakıyor.

16) Evet dersen, Cumhurbaşkanı olan kişi, mesela Kılıçdaroğlu, Demirtaş veya kimi koyarsan oraya, tüm iller için İl Başkanı atayacak, İlçe Başkanı atayacak, Milletvekili listesi yapacak, dönecek sonra Cumhurbaşkanı olarak Vali atayacak, Kaymakam atayacak, tüm üst düzey kamu görelilerini, bürokratları atayacak. Belki de sen kendi elinle ülkeyi birilerine vermiş olacaksın ama İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK.

17)Evet dersen, Cumhurbaşkanı olmaz ya (!) kandırılırsa, Fetö ya da bir İmamı Cumhurbaşkanı olabilecek.

18) Evet dersen, Cumhurbaşkanı yargılanacağı kendi Anayasa Mahkemesi’ni belirleyecek, zaten yargılanması için de önceden 276 oyla Başbakan yargılanabiliyorken, Başkan ancak 400 Milletvekili ile yargılanabilecek. O da görevi ile ilgili suçlardan, diğer suçlarda ise dokunulmazlık zırhı var.

Yani görevi dışında normal bir suç işlese, Cumhurbaşkanı sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak. 

Zaten Cumhurbaşkanı kendi kurduğu mahkeme tarafından da yargılanamayacağına göre, “süper sorumsuz” bir tek kişi yaratacaksın.

Daha da garibi, aynı sorumsuzluk, Meclise sorulmadan, halka danışılmadan atanan Cumhurbaşkanı Yardımcıları için de geçerli.

19) Evet dersen, Cumhurbaşkanı istediği şekilde, istediği sebeple mahkeme kurabilecek. Herkes tehlikede olacak.

20) Evet dersen, Cumhurbaşkanı ülkenin kaynaklarını, kasasını istediği gibi kullanabilecek. İstediği kadar bütçe oluşturacak, bunu harcayacak.

Bunu finanse etmek için ise Vergileri Arttırabilecek! Tüm yetkilerine ek bir de vergi koyacak düşünebiliyor musunuz?

21)Evet dersen, bugün belki istediğin kişiyi seçtireceksin ama sistem 10’larca yıl sürecek ve bu geniş haklar, bu geniş yetkiler bir gün senin, senin çocuğunun ya da senin torununun istemediği birine de geçebilecek.

Yani mesele Erdoğan değil. Yani mesele bugün de değil. MESELE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ, ÜLKENİN BEKASI!

Yalansız, hilafsız hususlar bunlar.

Evet dersen bunlara evet demiş olacaksın. Evet dersen, bir anlamda ülkenin bölünmesine, Cumhuriyetin yıkılmasına, halkın iradesinin, sözünün elinden alınmasına evet diyeceksin.

Şimdi bunları bir kez daha düşün, bir vatansever, bir milliyetçi, bir Müslüman bunlara evet diyemez, bu vebale, hepimizin hakkına ortak olamaz.

Bana inanın, siz de Hayır deyin, bu güzel ülkeye hepimizin #HAYIR’ı dokunsun..

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evet, Dersen Ne Olacak?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.