Halk Bankası’nın Açılışı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T. Halk Bankası Yenişehir Şubesi’nin açılışı 40 yılı aşmış bile. 16 Kasım 1968 Cumartesi günü ilçemizde dördüncü banka şubesi olarak faaliyete geçmiş. Açılışı yapan ise Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Denizdöven.

Bu açılışa CHP Bursa Milletvekillerinden ve Eski Milli Eğitim Bakanlarından İbrahim Öktem ve CHP Bursa Milletvekili Sadrettin Çanga, Kaymakam Şükrü Özhan, Belediye Başkanı Vedat Şemaki, kamu kurum ve özel kuruluşların temsilcileri ile ilçe halkı da katılarak bizleri onurlandırmışlardı.

T. Halk Bankası Yenişehir Şubesi’nin İlk Kadrosu İle İlk Gün Yardıma Gelen Misafir Personel Bir Arada

(Ayaktakiler soldan sağa): Hamdi Turgut Özeç, Turgut Yüce, Mümin Bey (İnegöl Şubesinden), Ayhan Fakioğlu (Bursa Şubesinden), Osman Yanbolulu (Veznedar), Mahir Giritli (Müdür), Adnan B. Topaloğlu (Muhasebeci), Ziya Akbay (Bursa Şubesinden), İsmet Bilgin (Bursa Şubesinden).

(Oturanlar soldan sağa): Şükran Asa (Leblebici), Safiye Toprak (Akbay), Güler Özeç (Öz), Tanju Pan (Bursa Şubesi)

 

Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulduktan sonra konuşmalar, kurdele kesimi ve nihayet açılış.

Açılıştaki şube kadromuz ise şöyle: Müdür Mahir Giritli, Muhasebeci Adnan Bekir Topaloğlu, Veznedar Osman Yanbolulu. Memurlar: Güler Özeç (Öz), Safiye Toprak (Akbay), Şükran Asa (Leblebici), Hamdi Turgut Özeç ve ben Turgut Yüce.

Hizmetliler ise: Selahattin Doran, İbrahim Sığın ve Enver Bal olmak üzere on bir kişi.

Açılış nedeni ile banka çok kalabalıktı. Heyecan ve telaş doruktaydı. Hatta ilk mevduat hesabını açarken hata yapmamak için diğer arkadaşlarım gibi büyük bir özen göstermiştim. Çok özellikli hesap numarasını da rahmetli Necdet Çolakoğlu’na vermiştik. Çok genç yaşta kaybettiğimiz, alabildiğine şakacı, dünya tatlısı olan bu arkadaşımızı rahmetle anıyorum. Hesap numarasını kim sorarsa hemen “Yüz numara” der, kahkahayı patlatırdı. Bir iki gün acemilikten sonra tekrar aynı işlemleri yaparak bu mesleğe alıştık. Çünkü bankacılık kopyacılık. Düne bak, bugün de aynısını yap tekerlemesi bankacılar için geçerli bir deyiş.

O günler uyumlu bir çalışma ortamımız vardı. Ekip başımız muhasebeci beyin hoşgörüsü, bizlere gösterdiği tahammül ve destek mesleği bizlere sevdirdi.

Bu huzurumuzun yanında şube müdürümüzün çok ciddi ve disiplinli oluşu bizi tedirgin ederdi. Şubeye en son saat 08.20’de gelir, kendinden sonra gelen memurlara hiç tahammül edemezdi.

Nasılsa bir gün 08.25’de geldim. Bana suratını ekşiterek hiçbir şey söylemeden sadece kolundaki saate baktı. Bedensel dil ile çok şeyleri ifade etti ki, bir daha geç kalmamaya kendi kendime söz vermiştim. Yıllar sonra Bursa’da karşılaştığımızda o sert tavrı yine yüzünden okunuyordu.

Ne ilginç bir rastlantı ki yıllar sonra kendi ilçemde ve de ilk şubemde müdür olarak görev yapmak nasip oldu. Bu benim için büyük bir onur ve gururdu.

Şubemizin açılışından bugüne kadar emeği geçen şube müdürleri ise sırayla şöyle:

1- Mahir Giritli, 2- Necati Teke, 3- Cemil Özdemir, 4- Erhan Tarhan, 5- Ertan Binzet, 6- Bahattin Yıldırım, 7- Faraç Sağlam, 8- İsmet Oymak, 9- Turgut Yüce, 10- Yavuz Gödek, 11- Halis Özbek, 12- Mukaddes Yazıcı, 13- İbrahim Dağlı.

Aramızdan ayrılanları rahmetle anıyor, hayatta olanlara huzur dolu sağlıklı bir yaşam diliyorum. Şu anda görevi başında olan mesai arkadaşlarıma da başarı dolu bir gelecek diliyorum.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Halk Bankası’nın Açılışı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.