CHP ‘Hayır’ Turlarına Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Yönetimi, getirilmek istenen anayasa değişikliğinin, “ Cumhuriyeti, Demokrasimizi, Milletin Egemenliğini Rafa Kaldıran Maddelerini”, daha geniş halk kitlelerine anlatmak için oluşturduğu hedef doğrultusunda düzenlemekte olduğu mahalle temsilcileri ve parti üyelerinin katıldığı toplantılarına geçen hafta iki vekil eşlik etti. CHP Yenişehir İlçe Örgütü, geçen hafta önce Erkan Aydın’ı, sonrasında ise Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu ağırladı.

CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert ve ilçe yönetimi, geçen hafta yaptıkları, Anayasa değişikliği, ne getirir, ne götürür konusunda, partilileri ve vatandaşları bilgilendirme toplantısına Bursa Milletvekili Erkan Aydın katıldı. Parti lokalinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Nejdet Sert, “Anayasa değişikliğinin sakıncalarını anlatmak için hazırladığımız program gereği hiç hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaman zaman da vekillerimiz bizimle olacak ve bu çabamıza destek verecekler. Bu zorlu süreçte üyelerimiz çevresindeki, partili olsun olmasın tüm seçmenlere görüşlerimizi aktararak, bunun siyaseti aşan, devletin devamlılığı sorunu olduğuna özellikle vurgu yapılacaktır.” Dedi.

Parti lokalinde kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bu süreçte dikkat edilmesi gereken konuları özetledi ve herkesten,  gidilen her yerde neden hayır dediklerini anlatmalarını istedi. Bu dayatılan anayasa taslağıyla tüm yetkilerin halktan alınıp tek adama verileceğini belirten Aydın, “gece gündüz demeden ve hiç duraksamadan neden hayır dediğimizi anlatacağız.” Dedi.

Bursa milletvekili Erkan Aydın, daha sonra ise CHP Yenişehir İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yenişehir Ziraat Odası ile Muhtarlar Derneğini ziyaret etti ve referandumda neden hayır oyu vereceklerini anlattı.  Yenişehir’de bazı mahalle kahvelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, yaptığı esnaf ziyaretlerinde de konu yine 16 Nisan günü yapılacak olan referandum oldu.

CHP’li Vekil Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Hayırlı bir gelecek için nedenlerimizi anlatıyoruz.

CHP Yenişehir İlçe Örgütü, geçen hafta önce Erkan Aydın’ı, sonrasında ise Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu ağırladı. Parti lokalinde kalabalık bir partili ekip tarafından karşılanan Kayışoğlu, beraberindeki partililer ile birlikte Mahmudiye’ye gitti. Mahmudiye’de iki kahvede vatandaşlara hitap eden Kayışoğlu, buradaki sözlerine, “Hayırlı bir gelecek için nedenlerimizi anlatmaya geldik” diyerek başladı ve önce bu yapılmak istenen değişikliğin neden basit bir sistem değişikliği değil rejim değişikliği olduğunu anlattı.

Mahmudiye’de büyük bir ilgiyle dinlenen Kayışoğlu, alışılandan farklı olarak hiçbir siyasi partiyi telaffuz bile etmeden 16 Nisan günü referandumda oylanacak olan yasanın içeriğini anlattı.

CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu anayasa değişikliği ile getirilmek istenen yeni rejimin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi ve demokrasiye sahip çıkmanın bütün vatandaşların görevi olduğunu hatırlattı ve hangi siyasi görüşten olursak olalım, demokrasiyi savunmak zorunda olduğumuzu ifade etti.

“Bizler tarihimize, geleneklerimize örfümüze ve adetlerimize bağlı bir milletiz bizim 140 yıllık parlamento geçmişimiz var. 140 yıllık tarihimizi neden yok sayıyoruz da başkanlık sistemine geçmek istiyoruz.” Diye sorun Kayışoğlu, endişelerini dile getirirken de  “Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset girmemeli. Bu anayasa değişikliği ile camiye kışlaya ve adliyeye siyaset girecek bu anayasa değişirse bir partinin genel başkanı anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini doğrudan atayabilecek.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP ‘Hayır’ Turlarına Başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.