Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nasıl Geçti O Güzelim Yıllar…

Yer: Yenişehir Ortaokulunun bahçesi. Tarih 21 Mayıs 1955. Öğretmen Turgut Tuncay’ın Aydoğdubey İlkokuluna atandığı ilk yılları.

O zamanlar Aydoğdubey İlkokulu ile Süleymanpaşa İlkokulu, Yenişehir Ortaokulu hizmet binasının birinci katında her öğretim yılında dönüşümlü olmak üzere biri sabahtan, diğeri öğleden sonra, ortaokul ise ikinci kat da ikili eğitim ve öğretim verirdi.

Ortaokul bahçesindeki anıları günümüze yansıtan bu karede Aydoğdubey İlkokulu 4 ncü sınıf öğrencileri öğretmenleri merhum Turgut Tuncay ile birlikte toplu haldeler.

O zamanlar ilkokul öğrencileri, beyaz yakalı siyah önlük kullanırlardı. Kız öğrencilerinin saçları bakımlı olurdu. Çoğu da beyaz kurdele takardı. Erkek öğrenciler ise kısa saçlı olmak zorundaydı. Ayrıca her öğrenci, cebinde mutlaka temiz bir mendil bulundururdu.

Beyaz yakalar sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım gününde yas nedeniyle çıkarılırdı. Başta güven olmak üzere, saygı ve sevgi gibi ahlaki değerlerimizin en yoğun olduğu o çocukluk dönemlerimizi özlemle ararken, ebediyete intikal edenleri de rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Bu karede tanıyabildiklerimiz soldan sağa; ayaktakiler; 1- Muhterem Tekin, 2- Müşerref Öztorun, 3- Müzeyyen Dübek, 4- Saime Gün, 7- Uluköylü Kamil Cılız, 8- Öğretmen Turgut Tuncay, 9- Burhanettin Pazarcık, 10- Şükrü Özgün (Park Sinemasının Makinisti), 11- Babasultanlı Enver Uyanmaz, 12- Nedim Zeybek (Gençlik Kulübünün Kalecisi), 13- Mahmut Öğün (Esnafspor’un yedek kalecisi), 14- Paşaların Kamil Karatuğ .

Ortadakiler; 1- Suna Dikçe, 2- Nursel Günece, 3- Nurtop Doğancı, 5- Kadriye Hoşgönül, 6- Nuray Akdümbek, 7- Zehra Karatuğ, 8- Hüseyin Işıkoğlu, 9- Mustafa Sözeri (Belediyeden Emekli), 10- Nurettin Aydoğdu (Ankara’da Bayan Terzisi), 11- İsmail Yiğit (Yiğit Elektrik). 12- Mehmet Düzgün (Emekli Öğretmen)

Oturanlar: 1- Naci Bayraktar (Ahmet Bayraktar’ın oğlu), 3- Saadet Tezcan, 6-Şefik Sinop (Emekli), 7- İsmail Yürü (Müşküleli), 8- Suat Soydan (Emekli Tarım Kredi Kooperatif Müdürü), 9- Yaşar Karagöz (Emekli Tümgeneral). 10- Münür Okandan (Emekli Belediye Hesap İşleri Müdürü), 11- Karayağlıların Özcan. (Saadet Tezcan’ın albümünden)

Kaynak: Turgut Yüce@Yenişehir e gazete

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.