ZİBİDİ*

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nedir bu?Bunlar siyasetteki zibidiler..

Efendim kasap olur, manav olur, profesör olur fark etmez.Bir insanın içinde varsaeğer.. Ne olduğu fark etmez..Öz güveni eksik, kompleksli, paranoyak insanlardır bunlar. Sürekli kafada yazarlar, herkesi potansiyel tehlike görürler, hedef küçültürler, kafeste tutulan şehzade gibi korkudan kendini kaybetmiş haldedirler.

Ciddi ciddi kafada yazarlar, sonuçlar çıkarırlar ve bunlara inanırlar. Senaryoları kendi zihincikleri ile yazdıklarından, aslında sadece “kendi düşündüklerini” düşünürler de bunu herkes düşünür zannederler. Yani aslında kişi kendinden bilir işi de onlar başkası da kendileri gibi sanarlar.

Dahası, zamana göre birileriyle iş tutarlar. Bir yere kadar giderler ve orada inip başka bir trene binerler. Yani başkaları ile iş tutmaya başlarlar. Yani yola çıktıklarını yolda bulduklarına tercih ederler.

Efendim bunların hep gizli ajandaları vardır. Mevkiye makama bayılırlar. Yanlarında hep dalkavuklar görürsünüz. İlçe Başkanı falan bir şey olunca o artık He-Man gibidir. Gölgelerin gücü adına her şeyi yapabilir. Ama bu tipler insanlığa tek bir şekilde faydalı olabilirler, o da siyasetten çekilerek. Yoksa başarabilecekleri tek şey olsa olsa kongre galibiyetidir ki zaten bu tipler sadece delege avındadır, mahalle mahalle spor toto gibi liste yapar.

Temsil gücü de zayıftır bu tiplerin ama bir anda kendilerini bir makamda bulabilirler dediğim gibi. Ee etraf da pohpohladı mı oldu mu size buldumcuk. Kimseyi beğenmez, burun Kaf Dağında.. İl benim arkamda, Genel Merkez benim sağ tarafımda, o Vekil benim sol tarafımda, bu Başkan bir  başkatarafımda derken sürekli bir zafer sarhoşluğu ile geçer süreç..Ama ortada olan tek şey olsa olsa oturduğu koltuk. O koltuktan ben birkaç tane alayım da siyasetten çıksın gitsin bu tip zibidiler. Çünkü siyaset hizmet ister, halk hizmet bekler.

Sadece ve sadece kendini düşünen, mensup olduğu partideki makamları ulaşmaya çalıştığı, siyasi koltuk için kat eden ya da işgal eden bu insanlar, ülkenin tamamına zarar vermekte ve artık benim bu tiplerden sıtkım sıyrılmış bulunmakta.

Eeyani şöyle tekrar söyleyeyim çok sıkıldım bu tiplerden. İdeoloji yok, fikir yok; parti geleneği bilmez, adap bilmez, büyük bilmez, küçük bilmez. Sorsan bir tarafı köylüdür, esnaftır ama ne köylünün ne işçinin ne esnafın sorunlarını bilir. Yahu iki kelimeyi bir araya getiremez ama birilerinin ayağını kaydırmada, birilerini halka hizmet etmekten uzaklaştırmaya çalışmakta epey bir muktedirler.

Rahatını vatanı içi bozmuş, mücadele için yola koyulmuş insanların şevkini kıran, bir oy almayı bırakalım bir oy kaybettirmesin diye dua ettiğimiz siyasetin zibidileri bunlar ve bunlar maalesef şu aralar etkin yerlerdedirler.

Tavsiyem şudur ki, siyaseti kirletmeyin, gidin başka bir yeri kirletin, hizmet vermek için sadece bu yerlerde bulunun, insanları birbirine kırdırmak, birilerinin ayağını kaydırmak, güdümlü bomba gibi hedefe kitlendiğiniz adaylıklarda önünüzde sandığınız insanları ayıklamak için yapmayın siyaseti. Gizli ajandanız olmasın, bencil olmayın. Siyaseti küçük iktidarlarınız için değil, hizmet için yapın. Bir de iktidar hedefiniz olsun. İktidar derken kongre kazanmaktan bahsetmiyorum ha.

* Yersiz ve zamansız davranışları olan kimse.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZİBİDİ*
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.