39 Yıldır Dinmeyen Acı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karanlık güçler tarafından Ankara’da Bahçelievler’de katledilen üçü Yenişehirli 7 Türkiye İşçi Partili genç, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölümlerinin 39.yılında mezarları başında anıldılar.. Anma etkinliği için santral parkta toplanan yüzlerce insan buradan Yenişehir mezarlığına kadar yürüdü.

8 Ekim 1978 tarihinde, 12 Eylül’ün karanlık günlerini getirmeye hazırlananlar tarafından yürütülen planın bir parçası olarak Ankara Bahçelievler’de üçü Yenişehirli 7 Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü öğrenci, boğularak ve kurşunlanarak katledilmişti.

Anma etkinliklerinin Yenişehir ayağında, 08 Ekim Pazar günü saat 12.00’da Heykel meydanında toplanan kalabalık yürüyüşe geçti.

 İlk olarak latif Can ve Osman Nuri Uzunlar, Yenişehir mezarlığında bulunan mezarları başında, sonrasında ise Efraim Ezgin, Çeltikçi Köyü mezarlığında bulunan mezarı başında yapılan törenle anıldı. Törene katılanlar arasında, TİP’in son İl Başkanı Mehmet Demirci ile partililerin yanı sıra, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert ve ilçe teşkilatı vardı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise mezar ziyaretlerinden sonra, Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Mezarları başında yaptıkları konuşmalarda, Uluslararası örgütlenmenin Türkiye ayağını oluşturan eli kanlı katiller tarafından gerçekleştirilen ve tarihe Bahçelievler Katliamı olarak geçen bu saldırı aradan geçen 39 yıl süresince unutulmamasına dikkat çekildi. 39 yıl içinde katillerinin yakalanmaması, yakalananların zaman aşımı ve ceza indirimlerinden yararlandırılarak serbest bırakılması eleştirildi. “Bu gün Bahçelievler Katliamının anılması sadece öldürülen Efraim Ezgin, Faruk Ersan, Hürcan Gürses, Latif Can, Osman Nuri Uzunlar, Salih Gevenci ve Serdar Alten’in anılması değil aynı zamanda tüm katledilen demokrat ve sosyalistlerin anısına ve mücadelesine sahip çıkılması adalet isteminin canlı tutulmasıdır.” Denildi.

Anma etkinlikleri aynı gün saat 15.00’da CHP Yenişehir İlçe Örgütü tarafından, Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreniyle devam etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert,  üçü Yenişehirli 7 TİP’li gencin her yıl mezarları başında yapılan anma etkinliğinin, bu yıldan itibaren kapalı salon töreniyle sürdürmek istediklerini belirtti ve bunun sonraki yıllarda hem içerik olarak geliştireceklerini hem de katılım konusunda daha fazla çaba sarf edeceklerini söyledi.

Salondaki toplantı, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun konuşmalarıyla sürdü. Anma törenin son bölümünde sahneye sanatçı Haluk Çetin çıktı ve günün anlam ve önemiyle ilgili söylediği şarkılarla programa renk kattı. Haluk Çetin’i ilgiyle izleyenler onun şarkılarına eşlik etti.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
39 Yıldır Dinmeyen Acı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.