CHP Yenişehir İlçe Başkanı Sert’den ‘müftü nikahı’ tepkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, müftülere nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısı nedeniyle AKP iktidarını eleştirdi.

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısına tepki gösteren Sert,  “İmamlara nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısına karşı çıkacağız. Yapılan bu iş son derece yanlıştır. Toplumu kutuplaştırarak yönetmek isteyen, toplumu bölen,  AKP’ye buradan ekmek çıkmaz, buradan nifak tohumu çıkar. Buradan maalesef ayrılık çıkar”

Açıklama şöyle:

Bu ülke kolay kurulmadı, kolay kurtarılmadı. Cumhuriyetin getirdiği en önemli değerlerden birisi herkese eşit hukuk ve eşit eğitimdi. Eskiden eğitim de hukuk ta çok başlıydı. Dinlerine, inanç gruplarına ve mezheplerine göre farklı farklı eğitim alınıyor ve farklı hukuk uygulanarak suçları, cezaları farklı farklı uygulanıyordu. Cumhuriyet geldi ve herkesi eşit, kanun önünde yaptığının sorumluluğunu alan, yaptığı işin cezasını bilen yurttaşlar olarak kanun önünde eşit kıldı. AKP kendilerinin deyimiyle metal yorgunluğun, fakat gerçek anlamda bir çöküşün bir paniği içindeler. Hedef 2023, hedef 2071 diye söyledikleri Cumhuriyeti ortadan kaldırarak Cumhuriyet kazanımlarının yerine eski şeriat hükümlerinin ve din devletinin geçerli olduğu ve herkese farklı hukukun uygulandığı bir sisteme geçme ile ilgili heveslerinin gerçekleşemeyeceğini gördüler, panik halinde ajandalarındaki kirli sayfaları öne çekiyorlar

"Toplum Birbirinin İnancını Sorgulayacak"

Bütün bakanların ağzına bir laf vermişler, diyorlar ki papaz kıyıyor da imam niye kıymasın? Bu koca bir yalandır. Türkiye’deki bütün kiliselere gidin ve papaza nikah kıydırmak istediğinizi söyleyin, sizden evlendirme cüzdanı ister. Resmi nikah olmadan hiçbir papaz, hiçbir kilise nikah kıyamaz. Bu uygulama gerçekleşirse, imamlara da, belediyelere de nikah kıyma yetkisi verilecek. Artık insanlar nikahını camide kıydıranlar ve belediyede kıydıranlar diye de toplum birbirinin inancını sorgulayacak. Kız alıp verirken de, evlilikte de konuşulacak meselelerden bir tanesi nikahı nerede kıydıracaksınız olacak. Toplum bir kez daha kutuplaşacak.

Yapılan bu iş son derece yanlıştır. Toplumu kutuplaştırarak yönetmek isteyen, toplumu bölen,  AKP’ye ekmek çıkmaz, buradan nifak tohumu çıkar. Buradan maalesef ayrılık çıkar. Birbirini seven insanların önüne kendi ailelerinin tercihleri geçmeye başlar. Hukuku daha medeni hukuktan ikiye ayırmaya başlarsanız bu toplumda ilerleyen günlerle kiminin kadıya gittiği, kiminin mahkemeye gittiği, kiminin borcu için arayı imama buldurttuğu çoklu hukuk sistemi getirir bu ülkeyi önce 100 sonra 500 yıl geriye götürür. Böyle bir şeye izin vermiyoruz. Bu meseleye binlerce kez hayır diyoruz, buna izin vermeyeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Yenişehir İlçe Başkanı Sert’den ‘müftü nikahı’ tepkisi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.