Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de yapılması planlanan Ototest Merkezi için hazırlanan protokol, önceki gün, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla merkezin yapılacağı alanda imzalandı.

Çardak Köy’de Otomotiv Test Merkezi'nin kurulacağı alanda düzenlenen protokol imza töreninde yapılan konuşmalarda, ototest merkezi çalışması ile yerli otomobil projesiyle birlikte yürüyeceği vurgulandı.

Konuşmasında "İnşallah 2018'in ikinci yarısında ilk pistin kazmasını vurmak suretiyle Yenişehir'de artık Otomotiv Test Merkezi'nin efsane olmaya namzet durumunu ortadan kaldıracağız." Diyen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ototest merkezi projesinin, Bundan bir ay önce başlatılan yerli otomobil projesi, konsorsiyum üyeleriyle hayata geçeceğini ve yerli otomobil konusunun Bursa’da yapılmasıyla ilgili olarak da 'ya nasip' diyerek, mücadelemizi sürdürelim, şansımızın da yüksek olduğunu bilelim." diye konuştu.

"Burası 4 bin 350 dönümlük bir yer ve 13 pisti, 7 laboratuarı olacak. Gerek Türkiye'de yerli üreticilerin ürettiği, gerek yurt dışında üretilen otomobillerin testlerinin yapılacağı bir yer olacak burası. İnşallah 2018'in ikinci yarısında ilk pistin kazmasını vurmak suretiyle, Allah'ın izniyle, Yenişehir'de artık Otomotiv Test Merkezi'nin efsane olmaya namzet durumunu ortadan kaldıracağız." Diyen Çavuşoğlu, Savunma araçlarının da testleri burada yapılacağını duyurdu.

Otomotiv Test Merkezi Projesi'nin uzun süredir üzerinde çok konuştukları ama çok mesafe alamadıkları bir çalışma olduğunu anlatan Özlü, “Ototest Merkezinin yerli marka otomobil projesinin takvimine uygun bir şekilde, yani oradaki takvim nedir? 24+24.Yani ilk 24 ay tasarım, ikinci 24 ay seri üretim fazıdır. Projenin takvimine uygun bir şekilde test merkezini de hayata geçireceğiz." dedi.

Konuşmasında yerli otomobil projesine de değinen Özlü, “Teknik olarak hiçbir sorunumuz yok. Biz sadece Türkiye'ye has, Türkiye'ye özgü bir marka yapmak istiyoruz. Nasıl Almanya, Japonya denilince aklımıza birkaç marka geliyor, Türkiye denildiği zaman da dünyada inşallah öyle bir marka oluşturacağız ki Türkiye ismiyle eş, akla gelen bir markamız olacak."diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hazırlanan protokol Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Özlü tarafından imzalandı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.