Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen program 4 aralık günü gerçekleştirildi.

Han Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, CHP ve MHP ilçe başkan ve yöneticileri ile engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun SAK açılış konuşmasını yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak açılış konuşmasını yaptı.

Harun Sak yaptığı konuşmada, “8 yıldan bu yana aralıksız dernek başkanlığı yaptığını belirterek, ‘8 yıl içinde çok güzel çalışmalarda bulunduk. Engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkartıp toplumla entegre ettik. Gezmediğimiz yer yapmadığımız etkinlik kalmadı” dedi ve belediye başkanı Çelik ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise “Yılın sadece belirli günlerinde değil, 365 gününde de birlikteyiz. Bizler, yerelde engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması için çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmaların temelinde, 2002 yılından bu yana iktidarımızın, bu değerli kardeşlerimize verdiği değer ve uyguladığı politikalar gelmektedir. Devletimiz son 15 yılda, hem engelli kardeşlerimiz hem de aileleri için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bizler bugüne kadar onları yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Yerelde Belediyecilik anlamında çalışmalarımız yetersiz kalmış olabilir, bu konuda bizlere destek veren özel eğitim kurumlarını da buradan kutluyorum” dedi.

Programda birlikte yenen akşam yemeğinin ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve protokol üyeleri Yılın Engellisi, Yılın Annesi ve Yılın Babasına hediye takdiminde bulundular. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde daha sonra, engelli çocuklardan oluşan bir grup ilahiler eşliğinde sema gösterisi yaptılar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Engelliler Günü Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.