Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Büyükşehir Yasası İflas Etmiştir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçen hafta yaptığı bir dizi ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada Büyükşehir yasasının iflas ettiğini ve bir an önce eskiye dönülmesi gerektiğini söyledi.

Sözlerini, “Eski köylerden yükselen feryatlar yakın gelecekte hayvan bakan, tarla süren insan kalmayacağını ortaya koyuyor. Orman köylüsü şikâyetçi, ova köylüsü şikâyetçi. Ulaşım, su büyük sorun. Buna 2019’da emlak vergileri de eklenince köylünün derdi daha da büyüyecek. Meraları bir bir elden çıkarılıyor. Büyükşehir yasası; köylüyü tehdit ediyor.” Diyerek sürdüren Altaca Kayışoğlu, “Muhtarlarımızın aktardığı bilgiler, Büyükşehir Yasası’nın eski köylerimizi mahalle yapmaktan öte bir işe yaramadığını gösteriyor. Mahalle olmadan önce ulaşım sorunu olmayan köylerimizde şu an için ciddi bir sorun yaşanıyor. Burulaş, bazı köylere hiç uğramıyor. Bazı köylerin taşımacılığı özel şahıslara bırakılmış. Yolcusu az olan köylerde ise ulaşım durmuş neredeyse. Belediyeler kar etme alanları değil, millete hizmet etme makamlarıdır. Bu görevlere gelenler dağın başında tek bir haneye bile ulaşmak zorundalar” diye konuştu.

Türkiye’nin yüzde 11 büyüdüğü bir gerçek ise çiftçimiz, köylümüz, yeni mahallemiz bundan pay almak istiyor. Üretebilmek için mazotun fiyatının düşürülmesini istiyor” diye konuşan Altaca Kayışoğlu, “Büyükşehir Yasası, 2019’dan sonra daha ağır sorunlar yaratacak. Bunu görmek gerekiyor. Şuan köylerde yaşanan sorunlara gerçekçi bakan herkes su, ulaşım konusunda yaşanan sorunların bu anlayışla çözülemeyeceğini görüyor. Köylünün merası elinden alınıyor, hayvancılık yapılamıyor. Sonra deniliyor ki ‘Et fiyatları yüksek.’ Elbette yüksek olur, siz köylünün derdine çözüm aramıyorsunuz ki. Köyler boşalıyor. Eken yok, hayvan besleyen yok. Büyükşehirlere ücretli köle olmak için göçmek etmek zorunda bırakılıyorlar. Orman köylüsü şikayetçi, ova köylüsü şikayetçi, şehirlere yakın merkez köyler şikayetçi. 2019’dan sonra devreye girecek emlak vergileriyle birlikte eski köylerde tam anlamıyla feryat figan olacak. Büyükşehir Yasası iflas etmiştir. Bir an önce eskiye dönüşün yolu açılmalıdır, Büyükşehir Yasası köylüyü tehdit ediyor. Göç etmeye zorluyor” uyarısında bulundu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Büyükşehir Yasası İflas Etmiştir
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.