Şehit Yüzbaşı’yı Binler Uğurladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan kalkışından kısa bir sonra düşen askeri uçakta şehit olan Yenişehirli Pilot Yüzbaşı Yunus Bal, düzenlenen törenle toprağa verildi.     Cenazede şehit Yüzbaşı Bal'ın babası İsa Bal, annesi Cevriye Bal, eşi Tuğba Bal, ablası Güner Gül ve ilçedeki akraba ve yakınlarıyla Yenişehirliler gözyaşlarını tutamadılar.

Önceki gün, İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalktıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal’ın cenazesi İzmir’de düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Yenişehir Havaalanı’na getirildi.

Baba Ocağı olan, TOKİ Konutlarında bulunan evine getirilen Şehit Yüzbaşı Yunus Bal’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde, binlerce insanımızın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Yenişehir Şehitliğine defnedildi.

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkışından bir süre sonra kule ile irtibatı kesilen ve Menemen’in Tuzçullu Mahallesi'ndeki boş bir araziye düşen SF-260D eğitim uçağının pilotu Şehit Yüzbaşı Yunus BAL’ın cenazesini baba evinde binlerce Yenişehirli karşıladı. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidimizin cenazesi Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine getirildi. Burada binlerce Yenişehirlinin katılımıyla, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN şehidimizin cenaze namazını kıldırdı. Okunan duaların ardından askeri tören eşliğinde şehidimizin cenazesi, İlçe Mezarlığındaki Yenişehir Şehitliğine defnedildi.

Cevriye ve İsa BAL çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve 5 yaşında bir kız çocuğu babası olan Şehidimiz Yüzbaşı Yunus BAL’ın, ayrıca eşinin de hamile olduğu öğrenildi.

Yenişehir’i derin bir yasa boğan Şehit Yüzbaşı Yunus BAL’ın cenaze törenine, Başbakan Yardımcı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten,Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Kadoğlu,  Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bbb Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik,Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert, Askeri Erkan, Şehit Yüzbaşı Yunus BAL’ın eşi,babası, annesi ve kardeşleri, akrabaları, yakınları,  ilçe protokolü, basın mensupları ve binlerce Yenişehirli katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Yüzbaşı’yı Binler Uğurladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.