13 Yıl Sonra Nihayet

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de 13 yıldan bu yana kendi binası bulunmayan ve göçebe eğitim yapan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendi binasına nihayet kavuştu. Yenigün Mahallesinde yaptırılan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi.

   Yenigün mahallesinde 5336 m2’lik alana yapılan okul binasının açılışına bursa Valisi İzzettin Küçük, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, hayırsever işadamı Mehmet Göztepe ve oğulları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

   Yenişehir Belediyesi halk oyunlarının gösterisinin ardından konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin göçebe eğitiminin bittiğini belirterek, ‘1990-1991 Eğitim-öğretim yılında Sağlık Meslek Lisesi olarak Süleymanpaşa İlkokulu bünyesinde 13 yıl eğitim veren okulumuz daha sonra 11 yıl da İlhan Oğuz Ticaret ve Meslek Lisesi bünyesinde eğitim hayatını sürdürmüştür. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılından bugüne kadar ise tadilatı yapılan Subaşı İlkokulunda eğitim vermeye devam etmiştir.

Gevher Nesibe Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi 6.077.000 TL maliyetle 4.225 m² arsa üzerinde kurulmuştur. Belediyemiz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi gerçekleştirilen ve 2017 yılında YİKOB bünyesinde ihale edilerek yapımı tamamlanan okulumuzda 16 derslik, 5 atölye ve laboratuar, sağlık hizmetleri alanı, kütüphane ve konferans salonu mevcuttur. 544 öğrenci kapasiteli okulumuz 5.224 m² kapalı alanda, inşallah, ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan sağlık sektörüne, donanımlı gençler yetiştirecek ve ilçemizin gururu olacaklardır’ dedi.

Törende sırasıyla, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük,

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu yaptıkları konuşmalarda emeği geçenlere teşekkür edip hayırlı olsu dileklerinde bulundular Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
13 Yıl Sonra Nihayet
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.