Anlamlı Proje Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de geçtiğimiz yıl başlayan Yenişehir Kaymakamlığı (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı), Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede ikamet eden korunmaya muhtaç yaşlılara ve engellilere evde bakım hizmeti verilmesi çalışması devam ediyor.

Proje de amacın  terk edilmiş ve toplumdan itilmiş düşüncesi taşıyan, ilgi yoksulluğundan şikâyet eden yaşlılara ve engellilere değer verildiği düşüncesini verebilmek olduğu belirtildi. 
Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Yaşlıya ve engelliye bu şekilde hizmet götürerek onları onure etmek, toplum içindeki konumlarını iyileştirmek ve yaşlıya devletin sahip çıktığı, saygı duyduğu olgusunu yerleştirmektir. Terk edilmişlik sendromu yaşayan hizmete muhtaç yaşlılara ve engellilere modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmaktır.

Sosyo-ekonomik yoksulluk içinde bulunan bayanlara iş imkânı sağlanarak, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve ekonomik sıkıntılarının azaltılması amaçlanmaktadır.
Özellikle taşrada ikinci sınıf olarak görülen kadınların kendilerine olan öz güvenlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
İlçemizin okullarındaki öğrencilerin daha etkin ve kapsamlı çalışmalar yapma ve geleceğe yönelik gelişimindeki yaşlıların rolü ve yardımseverlik alışkanlıklarını geliştirmek amaçlanmıştır. Geleceğin yetişkinleri olma yolundaki gençlerin toplumsal farkındalığı artırarak, proje kapsamındaki etkinlikler, anlamlı bir biçimde kurulmuş kalıcı ilişkilere kapı aralayacak; uzun vadede söz konusu programla beklentilerin karşılanmasında önemli katkılar sağlayacak nitelikte düzenlenmiştir. 
Proje, ilçemizde yaşayan yaşlı, kimsesiz ve engelli insanları hedef grup olarak tanımlamaktadır. Projemiz Şubat 2017 yılında başlayıp, halen devam etmektedir.

Projenin tamamlayıcı eğitim programı (sosyal sorumluluk projesi), kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetidir.  Sosyal Etkinlik projemizin içeriği ve uygulama biçimi yukarıda anılan hedef ve gerekçeler doğrultusunda organize edilecektir. Projenin sosyal etkinlikler boyutu, ilçemizde ve çevremizde yaşayan yaşlı ve kimsesiz insanların bizim yetişmemizde,  ülke kalkınmasında rolü ve toplum tarafından farkındalık oluşturmak ve yaşam kalitelerini geliştirmek için gündeme taşınmış olacaktır. Öğrencilerimizle bizim yaşantımızda ve yetişmemizde emekleri bulunan yaşlıların hatırlanması ve onların ziyaret edilerek gönülleri alınmış olacaktır.
        Proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 60 yaş üzeri yaşlı, kimsesiz ve yaşına bakılmaksızın engelli insanların tespiti sağlıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan katılacak bir öğretmen ve 3 öğrenci belirliyor ve yürütme kuruluna bilgi veriyor. Daha sonra tespit edilen yaşlıların ziyaret planının çıkarılıyor. İlçe yürütme kurulu ve proje ekipleri tarafından belirlenen yaşlı, kimsesiz ve engelli insanlar Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı sosyal çalışmacıları ve okul ekipleri (1 Öğretmen ve 3 öğrenci) tarafından ziyaret edilmeleri sağlanıyor. Yaşlı, kimsesiz ve engelli insanlarımız evlerinde ziyaret edilerek konumları hakkında detaylı (tespit formu doldurulacak) bilgi toplamaları sağlanıyor. Proje kapsamında hizmet almak isteyip istemedikleri yazılı olarak alınıyor. Ziyaretlerde proje kapsamında kiralanan araçlardan ve Huzurevi araçlarından yararlanılıyor’ dedi.  

    Kaymakam Seyitoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardım sağlanması, kimsesiz ve bakıma muhtaç olanların devletin sosyal görevi alanında değerlendirilerek Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine yerleştirilmesine katkı sağlanacaktır. Huzur evlerine gitmek istemeyen maddi imkanı olmayan yaşlılarımız ve engellilerimizin sosyal çalışmacılar tarafından incelemelerinin yapılıp yakınlarına bakım ücreti çıkarılması sağlanarak bakımlarının devamlılığının sağlanacaktır. Bunun dışında kalan yaşlı ve engellilerimize proje bitiminde belediye sosyal hizmetleri kapsamında (ev temizlikleri, kişisel temizlikleri, sağlık hizmetleri ve gıda sağlanması gibi devamlı hale getirilmesi sağlanacaktır’

   Proje Kapsamında Yenişehir Terziler İlkokulu mahallede bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç yaşlılar ile engellilere evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi ve ihtiyaçlarının olup olmadığını tespit ettiler.

   Terziler İlkokulu Müdürü Sadettin Tunç; projenin önemine değinerek, ‘Sosyal yardımlaşma tarafından tespit edilen 19 vatandaşımıza ulaştık. Kendilerine hediyeler götürdük. Yaptığımız ziyaretlerde şunu gördük ki çok asil insanlarımız var. İhtiyaçları olduğu halde bizlere dua edip devletimiz sağ olsun biz hiçbir şey istemiyoruz diyorlar. Biz kendileri ile ilgili formları doldurup Sosyal Yardımlaşmaya sunduk’ dedi. Haber:  Harun Sak

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anlamlı Proje Devam Ediyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.