Başarı İçin Altın Öğütler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir TOKİ Orhangazi Ortaokulu ve Akademi Kırtasiye’nin katkıları ile Yenişehir’e gelen Eğitim Uzmanı Koray Varol, bir günde üç seminer verdi.

İlk semineri Yenişehir TOKİ Orhangazi Ortaokulunda okul öğrencilerine veren Varol, daha sonra Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesinde tüm öğrencilere verdi.

Eğitim Uzmanı Koray Varol, aynı günün akşamı yine aynı yerde öğrencilere ve velilere bir seminer verdi.

Öğrencilerin okul başarısını etkileyen birçok etken olduğunu belirten Eğitim Uzmanı Koray Varol, çocukların okul hayatında başarılı olması için altın önerilerde bulundu.

Eğitim Uzmanı Koray Varol, çocukların okul başarısının ders çalışma ortamından ve derslerini düzenli çalışmasından geçtiğini söyledi.

Öğrencilerin okul başarısını etkileyen fizyolojik, sosyo-kültürel, ekonomik ve psikolojik birçok etken olduğunu belirten Varol,"Çalışma ortamı çocuğun başarısını etkileyen önemli unsulardan biridir. Öncelikle çocuğun çalışacağı ortam; dikkat dağıtıcı nesnelerden uzak, ders çalışmaya uygun olarak düzenlenmelidir. Mümkün olduğu kadar sade olmalı ve gereksiz eşyalarla doldurulmamalıdır. Ortamda televizyon, bilgisayar, telefon, poster, afiş, fotoğraf gibi dikkat dağıtıcı objelere yer verilmemelidir. Işıklandırması çalışma için yeterli olmalı ve odada mümkünse ses, ısı yalıtımı olmalıdır. Çalışma masası pencereden uzak, derli ve toplu olmalıdır. Masa üzerinde sadece çalışılan dersle ilgili materyaller olmalıdır. Odanın belli aralıklarla havalandırılmasına da dikkat edilmelidir." dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başarı İçin Altın Öğütler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.