Bebeğin İlk Besini Anne Sütü Olmalıdır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yenişehir Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim toplantısı Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

   Toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Arslan, Yenişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, sağlıkçılar ve öğrenciler katıldı. 

   Toplantıda ilk olarak Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Arslan konuştu. Sağlıkta tedavinin yanında koruyucu tedbirlerin de önemli olduğunu belirten, Dr. Arslan, ‘Koruyuculuk tedaviden daha ucuz ve daha önemli. Biz Bursa İl Sağlık Müdürlüğü olarak buna çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki sağlıklı toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Bu toplantıda emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

    Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’te konuşmasında, bu tür toplantıların sık sık yapılmasının önemli olduğunu belirterek, ‘Anne sütünün önemini anlatmakla bitiremeyiz. Bu nedenle özellikle anne adaylarını bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Yenişehir’de mevcut hastanemiz yetersizdi ve yeni bir hastane yapımını tamamladık. Ocak ayı içinde oraya taşınacağız. İktidarımız dönemimiz de ulaşım da ve sağlıkta önemli yollar kat ettik’ dedi.

   Yenişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak’ta katılımcılara Yenişehir’de bebek dostu kuruluşları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

   Dr. Kavlak, ‘3 yaşına kadar bebeklerde anne sütü çok önemli. Her yıl dünyada 1 milyondan fazla çocuk anne sütü almadığı için yaşamını yitiriyor. Bebeğin ilk aşısı anne sütüdür. Bunun için Yenişehir merkez ve kırsalda ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz’ dedi.

Dr. Gaye Akpınar’da ‘Anne sütünün önemi ve bebek dostu sağlık kuruluşları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Gaye Akpınar, ‘1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi” sürdürülmektedir. 

Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve yürütülen programa göre bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar devam ettirilmesi çok önemli. Tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başladığı, beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda hastalık ve ölüm oranlarının düşürülmesinin mümkün olduğu, emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması konusunda ciddi çalışmalarımız var’ dedi.

   Yenişehir Devlet Hastanesi eğitim hemşiresi Şükran Ay’da, Yenişehir Devlet Hastanesi bebek dostu çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

   Toplantının sonunda Aile hekimliği birimlerine ‘Bebek Dostu Aile hekimliği Birimi’ unvanları taktim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebeğin İlk Besini Anne Sütü Olmalıdır
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.