“Bir Dikili Ağacın Olsun”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında çok anlamlı bir etkinliğe imza attı.  Okul Bahçesine yeni dikilen 137 fidanla birlikte her bir öğrencinin okul bahçesinde en az bir ağacı oldu.

Okul Müdürü Mehmet Şahin, her yıl düzenli olarak okul bahçesine dikilen ağaçlarla birlikte okul bahçesinde İki bin yüz elli ağaç dikiminin tamamlanarak okul bahçesinin adeta botanik bahçesine döndüğünü ifade ederek, öğrenci başına yaklaşık dört fidan düştüğünü belirtti.

Fidan dikim etkinliğine Kaymakam Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da katıldı ve ağaç diktiler.

Mehmet Şahin, öğrencilerin, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenlerimiz adına da birer ağaç dikildiğini, dikilen ağaçlara künye hazırlandığını ve bu künyeler sayesinde adlarına fidan dikilen yöneticilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin fidanlarına ömür boyu bakmalarının hedeflendiğini, ifade etti.

Ağaç dikmenin önemine de değinen Mehmet Şahin, düzensiz yapılaşmanın giderek çölleşen bir dünyanın ortaya çıkmasına sebep olduğunu ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda, yeşil alanları yetersiz yerleşim yerlerinde,  yeşil alanın fazla olduğu bölgelere şiddet vakalarının daha fazla olduğu,  ağaçlık ve yeşil alanların insanlardaki korku seviyesini ve stresi azalttığının bilimsel olarak ispatlandığını ifade ederek, okullarında hiçbir şiddet, kavga vb. olayların olmamasının da bunun bir ispatı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Bir Dikili Ağacın Olsun”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.