CKD Yenişehir Şubesi 8 Mart Etkinliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 Mart Dünya Emikçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılan bir diğer etkinlik, Cumhuriyetçi kadınlar Derneği(CKD) Yenişehir Şubesi tarafından gerçekleştirildi.

CKD Yenişehir Şubesi, 8 Mart günü ilk olarak Atatürk Anı’na çelenk sundu. Burada yapılan basın açıklamasında 8 Mart’ın tarihi önemi hatırlatıldıktan sonra, süreç içinde kadın haklarının geldiği aşamalar özetlendi.

Açıklama özetle şöyle:

Her 8 Mart kadınların, bulundukları ülkelerde bulundukları konumları sorguladıkları, çözümler, çıkış yolları aradıkları değerlendirme günü, farkındalık günü olarak yerini almıştır.

Bunun  yanında Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük
“kadın hakları savunucusu” Mustafa Kemâl Atatürk’ün, Türkiyesinde, onun kurduğu Cumhuriyetle nefes alan, inkılaplarla insan olarak haklarına kavuşan kadınlarımız son yıllarda çok gerilere düşmüş, istismar, taciz, tecavüz, cinayet vakaları ile boğuşmaktadır.

2017 yılında 409 Kadın katledildi! 2018 Ocak ayında 28 Kadın katledildi! Ayrıca sürekli istismara uğrayan, şiddet ve taciz gören kadınlarımızın durumu da bu rakamlarda ki gibi vahim.

Erkek egemen bakış açısıyla, fetvalarla kadın bedeni üzerinden yürütülen politikalar, toplumun, tüm değerlerimizin çökmesinden başka bir işe yaramaz.

Bilge kadınları ‘’göğün yarısına’’ benzetir, Mustafa Kemal Paşa da ‘’tamamıdır’’ der,
Ve bugünün dünyasında çocukları, geleceği, gidişatın endişelerini sırtlarında, omuzlarında, gözlerinde taşıyan KADINLARIMIZ..Yüreğinizi ve gücünüzü kaybetmeyin.
Bildiğimiz her şeyi öğrete öğrete, taşıya taşıya güzel günler için çalışacağız.

  “Yüreğimizden Dökülenler” Adlı Dinletisi Kitap Kafe’de Yapıldı

 

 

8 Mart günü Atatür8k Anıtına çelenk sunan ve sonrasında basın açıklaması yapan CKD’li kadınlar daha sonrasında Kitap Kafe’de gerçekleştirdikleri “Yüreğimizden Dökülenler” adlı etkinlikte bir araya geldiler.

Günün anlam ve önemine dair yapılan dinletide, Hamiyet Ersoy ve Fatma Arslan değişik konularda dolup taşan duygularını dizelere döktüler.

CKD Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar, etkinlikle ilgili olarak, güzel, duygu yüklü ve anlamlı bir gün geçirdiklerini söyledi ve etkinlik süresince duygularını anlatan arkadaşları için de “Bugün onları dinlemenin tam zamanı diye düşündük. Ve en derin yaralar, en ağır izleri bırakan olaylar, dizelerden dillere, gönüllere döküldü” dedi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CKD Yenişehir Şubesi 8 Mart Etkinliği
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.