Engelli Velileri Kaygılı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Gevher Nesibe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin boşalttığı Subaşı Mahallesindeki okulun Özel Eğitim Okulu yapılacak olması engelli velilerini tedirgin ediyor.

Geçen Hafta İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ı makamında ziyaret eden engelli öğrencilerin velileri çekincelerini anlattılar.

   Veliler, ‘Okulun uzak olması bizim için başlı başına bir handikap. Bizim çocuklarımız kendi başlarına bir iş yapamıyor. Yemeklerini biz yediriyoruz. Altlarını bağlıyoruz. Ancak Subaşı mahallesi bizim için uzak. Yenişehir merkezdeki okullarda bulunan özel eğitim sınıflarına istediğimiz zaman gidebiliyoruz. Ancak Subaşı’ya gidemeyiz. Bunun yanı sıra engelli çocuklarımız normal okullardaki eğitimlerde özellikle teneffüslerde normal çocuklarla kaynaşıyorlar onlarla oynuyorlar. Sosyal anlamda bunun çok faydasını görüyoruz. Ancak ayrı bir okul olması bunu ortadan kaldıracak ve okuldaki herkes engelli olacak. Tüm bu olumsuzluklar bizleri korkutuyor. Bu nedenle bu okulun merkezde bir yerde olmasını istiyoruz’ dediler.

   Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’da, Yenişehir’de göreve başladığı günden bu yana özel eğitimi ayrı bir önem gösterdiğini belirterek, ‘Gelişmiş toplumlarda özel eğitime ciddi anlamda önem veriliyor. Biz de Gevher Nesibe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin kendi binasına taşınmasını fırsat bilip Subaşı’daki okulu Özel Eğitim Okulu yapmaya karar verdik. Bunu İl milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirdik. Onlarda Milli Eğitim Bakanlığı’na sundular. Yapılan çalışmalar neticesinde eksiklerinin giderilmesi şartı ile bu kabul edildi. Bizim amacımız her şeyi ile özel eğitim okulu olsun. Bunun için çabalıyoruz. Çekinceleriniz olabilir. Bunları oturup konuşuruz ve bütün eksikleri giderdikten sonra bu okulumuzu açabiliriz’ dedi.

   Bursa’da bazı bölgelerde Özel Eğitim okulu olduğuna da dikkat çeken Musa Ayaz, ‘Bu okulların yöneticileri ile görüştüm ve gerçekten çok memnunlar. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İznik’te Özel Eğitim Okulu yok. Bizim buraya İznik’ten de öğrenci gelecek. Sabah 09 ile 14:20 arası eğitim verecek okulda öğrencileri okula götürecek servislerde velilere de yer olacak. İsteyen veli gidebilecek. Yine bu velilerimiz için de yemek çıkacak. Yani biz her şeyi düşünüyoruz. Bu okulumuzda özel oyun alanları, tarım alanları olacak. Engelli öğrencimiz nasıl bir eğitim almak istiyorsa burada o olacak. Okul Müdürü ve öğretmenler bu okula özel olacak’ dedi.

   Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yurdanur Ülker’de bu çekincelerin ortadan kalkması için önümüzdeki hafta Özel Eğitim Okulu bulunan İnegöl ya da başka bir okula velileri götürüp oradaki veliler ve okul yöneticileri ile Yenişehirli velileri görüştürüp velilerin çekincelerini bitirmek istediklerini belirtti.

   Yenişehir’de Özel eğitim sınıflarında eğitim gören 1. Ve 2. Kademede toplam 72 öğrenci bulunuyor. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelli Velileri Kaygılı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.