Güreşte Yenişehir’in Büyük Başarısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Belediye Spor Kulübü güreşçisi Resul Hüseyin Kızılalp güreş branşında büyük bir başarıya imza attı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Belediye Spor Kulübü güreşçisi önce Bursa’da Okullar arası Grekoromen Güreş İl Şampiyonu olduktan sonra Yalova’da yapılan grup şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

19-21-/04/2018 tarihinde Yalova’daki Okullar arası Grekoromen Güreş Gençler grup şampiyonasında da genç güreşçi aynı başarıyı göstererek kürsünün zirvesine çıkmayı başardı. Bu şampiyonanın ardından Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

02/04/2018 tarihinde Bursa Tofaş Spor Salonunda yapılan Okullar Arası Grekoromen Güreş Gençler Türkiye şampiyonasına katılan Resul Hüseyin Kızılalp grubunda bulunan bütün rakiplerini yenerek finale çıkmayı başardı. Yapılan final müsabakasında Türkiye ikincisi oldu.

Yenişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Belediye Spor Kulübü Güreş Antrenörü Ahmet Yunus Yiğit yaptığı açıklamada güreş branşında Yenişehir’de ikinci yılının olduğunu ve bu branşı ilçemizde yaygınlaştırmak istediğini, güreşçi Resul Hüseyin Kızılap’ın da ilçemizde diğer güreşçilerimize ve güreşe merakı olan öğrencilerimize örnek olacağını ve bu tür başarıların devamını temenni ettiğini belirtti.

Güreş Antrenörü Ahmet Yunus Yiğit, ‘Ayrıca Güreş branşının ilçemizde yaygınlaşmasında ve yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen ve her daim yanımızda bulunan İlçemiz Kaymakamı sayın Suat Seyitoğlu’na Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Çelik’e ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü sayın Ahmet Kaya’ya teşekkür ediyorum. Yenişehir’e güreş branşında ilk defa böyle bir başarı yaşattığımız için gururluyuz. Bu zamana kadar bizlere verilen desteğin artarak devam etmesini diliyorum’ dedi.  Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güreşte Yenişehir’in Büyük Başarısı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.