Halk Eğitim Yılsonu Sergisi Açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nin yıl içinde yaptığı kursların sergisi ve belge töreni düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

   Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesinde düzenlenen törende ilk olarak Suriyeli öğrencilerden oluşan folklor ekibinin gösterisi izlendi.

Törende konuşan Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Güzel, 2017 yılında toplam 174 ayrı kursta 5.547 kursiyerin eğitim gördüğünü belirterek, ‘Bu kurslarımız içinde işaret dili, servis şoförlüğü, ilk yardım, kalorifer ateşçiliği gibi değişik kurslarımız da var. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı okuma yazma kursumuzda da bu güne kadar 347 vatandaşımız bu kurslara katıldı. Yenişehir’de okuma yazma bilmeyen kimse kalana kadar bu kurslarımızı sürdüreceğiz’ dedi.

   Yenişehir Halk Eğitim Merkezi binasının yetersiz olduğunu da belirten Güzel, ‘Bununla ilgili Kaymakamımız ciddi anlamda çaba harcıyor. Daha geniş bir binamız olursa daha fazla vatandaşımıza ulaşabileceğiz. Açtığımız tüm kurslarda bizlere destek olan başka Kaymakamımız Suat Seyitoğlu olmak üzere, bizlere hiçbir zaman hayır demeyen Belediye Başkanımız Süleyman Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’a teşekkür ediyorum’ dedi.

   Yenişehir Halk Eğitim Merkezinin yaş sınırı olmadan tüm vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’da, ‘Halk Eğitim Merkezi olarak 12 kişinin bir araya gelmesi ile istedikleri kursu açabiliriz. Özellikle okuma yazma kursumuz da amacımıza ulaştık. Okuma yazma öğrenen teyzelerimiz Cumhurbaşkanımızın eşine mektup yazarak ilçemize davet ettiler. Bu kursumuz devam edecek. Yenişehir Halk Eğitim Merkezi binamız yetersiz. Fiziki ve donanım anlamında sıkıntılıyız. Yeni bir binada olursak çalışmalarımızı daha geniş alanlara yayabiliriz’ dedi.

   Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da, ‘Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca törenin başında gösteri yapan Suriyeli öğrencilerin folklor gösterisi de sosyal bütünleşmeyi sağladı. Emeği geçenleri kutluyorum’ dedi.

   Törende daha sonra kurslara katılan vatandaşlara sembolik olarak belgeleri verildi ve serginin açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Halk Eğitim Yılsonu Sergisi Açıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.