Hayaller Kurabiye İle Şekillendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününü nedeniyle Yenişehir’de faaliyet gösteren Sultanser Kurabiye ile Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Engelli çocuklar kendileri kurabiye yaptılar.

Sultanser Kurabiye yöneticisi İbrahim Asi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde Özel çocuklarımız için Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ile ortak bir etkinlik düzenledik. Engelli çocuklarımız ailesi ve yakın çevresi dışında çok fazla kişi ile etkileşimde bulunmamaktadır. Bizler ise birey olarak dışarıda engelli bir çocuk gördüğümüzde ailesinin veya kendisinin vereceği tepkiyi öngöremediğimiz için onlara sevgi veya ilgi göstermekte çekiniriz. Bu projemiz ile engelli çocuklarımızın topluma katılımı arttırmayı, hayati becerilerini kazanmaları ve özgüven duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu sebeple bugün özel çocuklarımızı üretim tesisimize alıp kendi kurabiyelerini yaparak hayallerini hamur ile şekillendirme fırsatı tanıdık. Özel çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizi ziyadesi ile mutlu etti. Çocuklarımızın ebeveynleri de çok memnun kaldılar. Hali hazırda firmamızın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ‘Kadınların iş yaşamına katılımını artırmak ve kalite standartlarımıza uygun olmayan üretim esnasında deformasyona uğrayarak şekli bozulan ürünlerimizi köpek maması olarak geri dönüşümünü sağlayıp barınaklarına bağışlama’ gibi projelerimiz vardı. Bundan sonraki süreçte Yenişehir Engelliler Derneği ile ortak bir proje hazırlayarak engellilerin üretebilen birer birey olabilmesi sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyor olacağız’ dedi.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkan vekili Yurdanur Ülker’de, Sultanser kurabiye yöneticilerine teşekkür ederek, ‘Son derece güzel bir etkinlik oldu. Engelli çocuklarımız kendi elleri ile kurabiye yaptılar. Kendilerine güvenleri arttı. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini bütün işletmelerimizden bekliyoruz’ diye konuştu. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayaller Kurabiye İle Şekillendi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.