Kütüphane Haftası Söyleşiyle Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütüphane Haftası dolayısıyla Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir söyleşi etkinliği düzenlendi.

Söyleşinin organizasyonunu üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşen Doğruer de "Bugünkü söyleşimizin değerinin farkındayız. Söyleşimizin yazarlarımızın, okuma sevdalılarının, okuma grubu üyelerinin bir araya gelerek kitap okumanın lezzetini paylaşmaları amacıyla bir başlangıç olmasını isterim" dedi.

28 Mart – 3 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla Yenişehir'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de bir söyleşi etkinliği düzenlendi.

Okulun kütüphanesindeki etkinliğe katılan Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, okumanın önemini anlattı. Ayaz şunları kaydetti: "İnsan okudukça daha çok olgunlaşıyor. İnsan kitap okuduğu zaman kendi hafızasında canlandırıyor. Hayata bakışı değişiyor. Geleceği için ümitleri için hayaller kurmaya başlıyor. Bazı eğitimciler düzenli çalışmayı önenir başarılı olmak için. Gence, 'Al şu kitabı oku' demekle olmaz. Bir uzman, 'Çocuğunuzun hayatta çok başarılı olmasını istiyorsanız ona masal okuyun' demişti. Daha çok başarılı olmasını istiyorsanız daha çok masal okuyunuz. Bu anlamda yapılan her etkinlik değerli."

Gençlerin kitap okumaya ve yazmaya ilginin artması için teşvik edilmeleri gerektiğini belirten gazeteci yazar Gürhan Adana ise bu konuda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirtti. Adana, özellikle yazma isteği olan öğrencilere öğretmenleri tarafından özel ilgi gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Söyleşide şair Necip Kahraman ve araştırmacı tarihçi Dr. Salih Erol da kitap çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgi aktardılar.

Söyleşi etkinliğinin düzenlenmesinde görev alan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşen Doğruer de şunları kaydetti: "Kütüphane Haftası'nı kutlamanın en güzel şeklinin bir kütüphanede kitaba gönül verenlerle söyleşerek olacağına inanıyorum. Bugünkü etkinliğimizin yazarlarımızın, okuma sevdalılarının, okuma grubu üyelerinin bir araya gelerek kitap okumanın lezzetini paylaşmaları adına bir başlangıç olmasını isterim. Büyüyerek gelenekselleşmesini umduğum bu organizasyonun ilkinin üç yıl önce severek kurduğumuz kütüphanemizde olması bizler için büyük mutluluk, katılımcıların her biri ayrı ayrı çok kıymetli, gönüllerindeki kitap sevgisini paylaşmak adına kütüphanemizi onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum."

Kitap pasta kesimi ve ikramının ardından katılımcıların okuma ve kitap konulu söyleşilerine geçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kütüphane Haftası Söyleşiyle Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.