Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı Yenişehir’de düzenlenen tören ile kutlandı.

Koç Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen tören; Kaymakam Sayın Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve öğrenciler tarafından okunan şiir ve oratoryo gösterisinin sergilenmesi ile devam eden program, İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Kaymakam Seyitoğlu’ndan Mesaj

Bu arada Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Seyioğlu mesajında şu görüşlere yer verdi, ‘İşgal kuvvetleri tarafından paylaşılmış ve her köşesi talan edilmiş yurdumuzun bağımsızlığını kazanmak uğruna, imkansızlıklar içerisinde kurtuluş mücadelesi veren milletimizin göstermiş olduğu eşsiz kahramanlık ve cesaretin marşı olan ve Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan “İstiklal Marşı”nın 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 97’ncı yıldönümünü büyük bir gururla kutlarken; Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’           Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Akif Ersoy Anıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.