Motivasyon Semineri İlgi Gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi'nde 12. sınıf öğrencileri ve velilere yönelik Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Bilgilendirme ve Motivasyon Semineri yapıldı. Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki seminerde YKS'de başarılı olabilmenin ayrıntıları anlatıldı.

YKS'nin abartılmamasını isteyen Okul Müdürü Mustafa Kiraz, "Bu sınavı hayat memat meselesi haline getirmeyin. Sebat edin. Derslerinize az da olsa sürekli ve düzenli çalışın" dedi.

     Konuşmasında velilere de seslenen Kiraz, onlardan sorunun değil çözümün bir parçası olmaları gerektiğini söyledi. Velilerden çocuklarına güvenmelerini isteyen Kiraz "Çocuklarınızın kaygıları, sizlerin onlara farkına varmadan yaptığınız baskıyla daha da artacaktır. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun, çocuklarınızın derslerine çalışması konusundaki uyarılarınızda ölçüyü kaçırmayın" diye konuştu.

     Okul Psikolojik Danışmanı Murat Çağlayan da, öğrencilerden ders çalışırken uymaları gereken kuralları anlattı. Çağlayan, "Öncelikle ertelemeyin. Bir işi tam yapın. Ayrıca, çok yarım işyerine az tam iş yapın" dedi.

     Öğrencilerin "Çok çalışmam lazım" diyerek paniğe kapıldığını bunun sonucunda da yapamam duygusunun geliştiğini vurgulayan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Az da olsa sürekli çalışın. Sakın hırsla çalışmayın. Zor işlerin zamanında yapılmayan işlerin birikmesiyle oluştuğunu unutmayın. Üniversite sınavı aslında zor bir sınav değil. Ancak zamanında yapılmayan çalışmalar yüzünden zor bir hale getiriyorsunuz. Son ana sıkıştırırsanız, bu yükü kaldırmanız o kadar güçleşir." Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Motivasyon Semineri İlgi Gördü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.