AKP’nin başkan adayı Kamıl mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl görevinden istifa etti. Kamıl’ın istifası, “AKP’nin Yenişehir adayı belli oldu” olarak yorumlandı. Diğer taraftan,  istifanın prosedür gereği olduğu söylenirken Bursa’da Kamıl gibi belediye başkanlığı için başvuruda bulunan toplam 8 ilçe başkanı olduğu ifade edildi. AKP'de, ilçe belediye başkan aday adaylığı için istifalar bugün 1 Aralık itibariyle sona erdi.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İlçe Belediye Başkan adaylığı için partiye yoğun başvuru olduğunu, 17 ilçe için şimdiye kadar yapılan 176 başvuruya, 8 ilçe başkanının da eklendiğini açıkladı. Yasal prosedür gereği ilçe başkanlığı ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulunanların 1 Aralık 2018 tarihi itibarıyla istifa etmeleri gerektiğini belirten Başkan Salman, “Genel merkezimiz, aday adayı olmak isteyen başkanlarımızın ve yöneticilerimizin istifa etmeleri gerektiğini bildirdi. 8 ilçe başkanımız da yeni bir görev arzusu ile istifa ederek, adaylık başvurusunda bulundu. Herkes kendi iradesiyle istifa ederek yeni bir göreve talip olmuştur. Ancak kararı verecek olan genel merkezimizdir” dedi. İl Başkanı Ayhan Salman Genel Merkez tarafından 15 gün içerisinde adayların netleşeceğini de belirtti.

AKP’de Yenişehir İlçe Başkanı Adnan kamıl ile birlikte Aday adaylığı için görevlerini bırakan Yıldırım, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Büyükorhan, Orhaneli Keles ve Harmancık İlçe başkanları ilçelerinde belediye başkan aday adayı olmak için başvuruda bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’nin başkan adayı Kamıl mı?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.