Alaylı’da Kesim Durdu, Endişe Sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alaylı Çamlığı'nda yapılan ve Yenişehir Orman İşletme Şefi Mehmet Kökçıkaran tarafından özetle  “seyreltme çalışması yapılıyor. Ekonomik ömrünü doldurmuş ve iç bölümlerinde çürümeler başlamış olan ağaçlar kesiliyor” şeklinde açıklanan ağaç kesimi ile ilgili tepkiler geçen hafta da sürdü.

Alaylı'nın geçim kaynağı kızılçam ormanlarında gençleştirme adı altında yapılan kesime direnenlerin başında kadınlar vardı. Ve kadınlar, “Gençleştirme yapılacaksa önce ormanın civarındaki boş alanlarda yapılsın. Oldubittiyle bir anda kesilen yaklaşık 3 hektar alanın yeniden ormana dönüştürülsün. Bu süre zarfından hayvanları için önemli olan ormanlara dokunulmasın.” Diyorlar.

Alaylı sakinlerini geçen hafta Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AKP İlçe Başkanı Adnan Kamıl, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İYİ Parti Belediye meclis üyesi Ercan Özer ziyaret etti.

Köy kahvesinde yapılan toplantıda, Orman Bölge Müdürlüğü adına açıklamalar yapıldı ama Alaylı sakinleri anlatılanlara itibar etmedi. Kaymakam, köylülerden yükselen feryatlar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine kesimi durdurmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Alaylı köy meydanında gerçekleşecek bilgilendirme toplantısına erkeklerden daha çok ilgi gösteren yine kadınlardı. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil, AK Partili Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte toplantıya gelmişti.

Toplantının hesapta olmayan ismi ise CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu oldu. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilisinin bilgilendirmesi dışında kaymakamın yaptığı konuşmalardan sonra köy kadınları, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nu kesimin yapıldığı bölgeye götürerek, neden bu kadar canla başla mücadele ettiklerini anlattılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alaylı’da Kesim Durdu, Endişe Sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.