Anne Babalara Müjde…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclis’inin İYİ Partili üyesi Ercan Özel’in Çocuk Parklarına ve okul çevrelerine 24 saat çalışacak güvenlik kamera sistemi koyulmasına ilişkin önergesi, Bursa Büyükşehir Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Buna göre, her ilçe belediyesi kendi sorumluluğunda olan çocuk parklarına güvenlik kamerası koyacak ve takibini yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel,  “aynı önergeyi,  Nisan 2018 tarihinde, Yenişehir Belediye Meclisine vermiştim. O zaman AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti” dedi.

Yenişehir Belediye meclisinde önergeye ret oyu kullanan, 3 AKP’li, 1 MHP’li üyenin Bursa büyükşehir meclisinde aynı önergeye kabul oyu kullanmaları ise gözden kaçmadı.

Ercan Özel’in Açıklaması şöyle;

Çocuk Parklarına ve okul çevrelerine ilçe belediyemiz tarafından 24 saat çalışacak güvenlik kamera sistemi koyulmasına ilişkin 6 Nisan 2018 tarihinde bir önerge vermiştim.

Verdiğim önergem AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Yani verilen bu ret kararı ile bir anlamda uyuşturucu ve madde bağımlıları ile çocuk kaçırma ve cinsel istismarcıların işlerini daha iyi yapabilmelerinin önü açıldı.

Son zamanlarda Yenişehir de yaşayan annelerden, “Çocuklarının zamanının büyük bir bölümünü parklarda geçirdiğini, ama kendilerinin her zaman onların yanlarında olamadıklarını, televizyonda gördükleri ve toplumda yaşanan olumsuz örneklerden dolayı hep endişe içinde olduklarını, uyuşturucu kullanan ve satanlardan oldukça korktuklarını eğer çocuk parklarına güvenlik kamerası koyulursa hem denetim sağlanacağı, hem de caydırıcı olacağı.” şeklinde sık sık telefon ve mesajlar alıyordum.

Yenişehirli annelerin şahsımdan ısrarla talep etmelerinden sonra, aylardır emek ve uğraş verdiğim bir projeyi daha başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum.

Halbuki bu önergemi, her geçen gün artan istismar ve çocuk kaçırma girişimlerinden endişe duyan ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelen parklara gitmekten çekinen annelerin talebi üzerine vermiştim.

Yenişehir’de Ve Bursa’da Artık Çocuklar Parklarda Güvenle Oynayacak.

AK Parti ve MHP Meclis üyeleri yanlış yaptı diye… Yenişehir’de çocuklarımızın parklarda güvenle oynamalarına karşı çıkıyorlar diye… Çocuklarımız için mücadeleyi elbette bırakacak değildim. Yenişehir’deki Belediye yöneticilerinin karşı koymasına rağmen aynı önergeyi biraz da geliştirerek Büyükşehir Meclisine sunduk.

İYİ Parti Meclis Üyeleri olarak sunduğumuz bu önerge ile ilgili Meclis Toplantısı’nda detaylı bir konuşma yaparak, çocuk parklarına kamera takılmasının tüm Bursa Geneline yayılmasının önemini ifade ettim ve Yenişehirli annelerin taleplerini dile getirdim.

Önergemiz ilgili birime havale edildi. Birkaç ay süren fizibilite çalışmalarının ardından ise son Yenişehir Belediye Meclisinde İYİ Parti’nin tek ve ilk meclis üyesi Artık her ilçe belediyesi kendi sorumluluğunda olan çocuk parklarına güvenlik kamerası koyacak ve takibini yapacak.

 

 

Belediyecilik Bizim İşimiz…

 

Değerli Dostlar;

 

Belediyecilik bizim işimiz. 2019-2024 döneminde yapacağımız birçok projeyi şimdiden gerçekleştirmeye başladık bile.Düşünsenize Yenişehir de ki çocuklarımızın güvenliği için çalışma içerisindesiniz, önergeler veriyor, çözümler arıyorsunuz, verdiğiniz önergeler reddedilip engelleniyor. 25 kişilik Belediye Meclisinde tek kişisiniz. (1 Belediye Başkanı, 15 Ak Parti, 9 MHP, 1 İYİ Parti Meclis üyesi) Ama buna rağmen zorluklara göğüs gerip mücadeleye devam ediyorsunuz ve sonunda başarıyorsunuz.

 

Eminim ki Yenişehir de ki yöneticiler ilçe meclisinde kabul etmedikleri bir projenin ilçemizde gerçekleşecek olmasından dolayı üzülüyorlardır. Ama çocuklarımızın her şeyin önünde olduğunu da lütfen unutmasınlar.

 

Velhasıl bunlar güzel günlerin habercisi. Bu projeleri bugün tek başımıza ve muhalefet te olmamıza rağmen başarıyorsak, yarın görev bizlere tevdi edildiğinde halkımızın da desteği ile başaracaklarımızı hayal bile edemiyorum

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anne Babalara Müjde…
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.