Arınç’tan Yenişehir Müjdeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçen hafta yapılan AK Parti il kongresinde Yenişehirlilere müjde verdi. Konuşmasında Yenişehir’i de yakından ilgilendiren test merkezi, hızlı tren ve Boğazköy Barajı hakkında bilgi verdi. “Yenişehir çok bereketli maşallah. Süleyman kardeşimiz belediye başkanı olduktan sonra rahmetler yağıyor.” Diyen Arınç, oto test merkezinin de Yenişehir’e olacağını söyledi.

Bursa-Yenişehir hızlı tren hattına 540 trilyon harcandığını söyleyen Arınç, “Bursa Yenişehir bölgesindeki 75 kilometrelik yol üzerinde çalışıyoruz.  75 kilometrelik Bursa Yenişehir arasındaki yüksek hızlı tren için harcadığımız ödenek 515 trilyonu geçti. Bu yaptığımız yüzde 40’lık işin karşılığıdır. Yüzde 60’ı bu oranla kıyasladığınızda 1 katrilyonun üzerine çıkacaktır. Bunu yapacağız. Önümüzde engeller var, topraklar kayıyor, tüneller kapanıyor, menfezlere, viyadüklere ihtiyaç var. Ama biz bunu yapacağız. Bursa Ankara arası 2 saat 15 dakikaya inecek.” Dedi.

Test Merkezi Yenişehir’e

Test merkezinin Yenişehir’e yapılacağını açıklayan Arınç, “Yenişehir’e otomotiv test merkezi yapıyoruz. 2 bin 600 dönümlük arazi üzerinde. Bursa ve Türkiye’ye kazandıracak tesis yapıyoruz. 120 milyon dolarlık bir yatırımdır. Otomotivin merkezi Bursa, test merkezi Avrupa’da. Buradan oraya yollayıp döviz ödüyoruz. Aklımız başımıza geldi. Bursa’da 2600 dönümde yapacağız. Yenişehir çok bereketli maşallah. Süleyman kardeşimiz belediye başkanı olduktan sonra rahmetler yağıyor. Bursa dış yatırımlar bakımından cazibeli şehir olduğu için 3 bin dönümü bizden isteyen bir büyük sanayi kuruluşuna bu yeri verirsek. Allah verdikçe Yenişehir’e verecek, Yenişehir de, Bursa da kalkınacak inşallah” şeklinde konuştu.

 Boğazköy barajı 30 Ağustosta bitecek

Sulamaya büyük önem verdiklerinin altını çizen Arınç, “İktidarımız döneminde 9 tane baraj 20 tane gölet yaptık. Tarımsal sulama, içme suyu konusunda bereketliyiz. Barajları göletleri, içme suyu projelerini, tarımsal sulama projelerini yapıyoruz. Veysel Eroğlu aklınıza gelsin. Yenişehir Boğazköy barajının temelini attığımız gün saatini koymuştuk. 2015 sonu ise müteahhit ile pazarlık yapıyoruz. Tarihi öne çekiyoruz. 2015’in 30 Ağustos’una gün vermiştik. Yenişehir’e gittiğimde bir iki kişi zaman yaklaştı, bitecek mi dedim. Allah’ın izniyle bitecek dedim. Sözümüzü tutuyoruz. Bu konuda bir gecikme söz konusu olmayacak.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arınç’tan Yenişehir Müjdeleri

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.