Atatürk 137 Yaşında

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Doğumunun 137. Yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı’nın 99. Yılını Tüm Yurtta Olduğu Gibi Yenişehir’de De Kutladık.

19 Mayıs günü Yenişehir’de ilk tören Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Anıt önündeki tören İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra sona erdi. Hazırlanan program saat 11.00’da Yenişehir spor salonunda devam etti.

Yenişehir CHP 19 Mayıs’ı Kutladı

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen resmi törenin ardından, CHP Yenişehir İlçe Örgütü ile Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Yenişehir Şubesi, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 99.’uncu yıl dönümünü kutladı. Heykel Meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk koydu.

 Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“19 Mayıs’ta Mustafa Kemal’in başlattığı bu ilerleyişin temelinde insan vardı, eşitlik vardı, özgürlük vardı ve demokrasi vardı. Adalet vardı, barış, kardeşlik ve dayanışma vardı.

Kurtuluş savaşının kazanılmasıyla; sadece yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda milletimizin düşünce ve duygularını ortak talebi olan ulus talebini üstün kılan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

 Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan laik cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bağımsızlığımıza yönelik yapılan saldırılar en üst noktadadır. Cumhuriyet düşmanlarının hedefine ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk 137 Yaşında
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.