Baki Şahan Bağımsız Aday

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehirli Avukat Baki Şahan, 31 Mart seçimlerinde Yenişehir’den Bağımsız Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Halk Ekmek’te basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Av. Baki Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı. Şahan, burada yaptığı açıklamada, hek iktidar partisi AKP’yi hem ana muhalefet Partisi CHP’yi hem de Saadet Partisi adayı Mehmet Kaya’yı eleştirdi.

Şahan’ın yaptığı açıklama şöyle:

‘31.03.2019 da yapılacak Yerel Seçimlerde, İlçemiz Belediye Başkanlığına Bağımsız Aday olarak huzurunuzda bulunmaktayım. 2014 de yapılan yerel seçimlerden sonra; yaşanılanları hep birlikte şahit olduk ve idrak ettik. Maalesef ilçemizde gelinen nokta, hem iktidar ve hem de muhalefet açısından olumlu bir şeyler ortaya konulmadığının tescili olmuştur. Şöyle ki;

Belediye Başkanlığına seçilen ve bu görevi 5 yıl boyunca yerine getirmek için gayret ettiğini iddia eden Sayın Süleyman Çelik ilçemiz halkından geçer not alamamıştır. Tarihe adı projeci başkan olarak geçmiştir. 2014 de okul arkadaşının himmet ve gayreti ile seçilen başkan, iktidarın da nimetlerinden ilçemize getirememiştir. Bu seçim için yapılan adaylık serüvenleri ise herkes tarafından bir hayal kırıklıkları ile doludur. Üzülerek gördük ki, iktidar kıymetimizi bilememiştir… Bundan daha vahim olan ise; ana muhalefet partisi de kıymetimizi bilemeyeceğini yaşattığı süreçle göstermiştir. Hem iktidar hem de ana muhalefet küçük ortaklarına ilçemizi ikram etmişlerdir.  Ne acıdır ki; bu ortamda parti içi demokrasiyi bırakın, ilçemizde demokratik bir ortam olduğunu söylemek ne kadar mümkündür? Al gülüm ver gülüm zihniyetiyle seçmenimizin iradesine ipotek konulmak istenmektedir. Büyük ortak ilçemdeki kendi başarısızlığını göğüslememek adına, faturayı ittifak adına küçük ortağına ödetmek istemektedir. Ana Muhalefet partisi ise; tam çelişkiler yumağı halinde elindeki büyük fırsatı, yanlış adayla kazanabileceğini düşündüğü, adında ittifak denilen bir örtü ile hiç de istemediği bir adayla yola çıkmayı göze almıştır.

İlçemizdeki siyasi kaosun tek ve yegane sorumlusu olan Ak Parti İlçe Başkanı ve Belediye Başkanıdır. Ancak onlarda bu ittifakla başarısızlıklarını örtmeyi istemektedirler.

17 yıldır Ak Parti iktidarı, özellikle de son 5 yılda öksüz bırakılan ilçemizin, yerine ikame edilmeye çalışılan küçük ortaklı ittifaklarla daha iyi hizmet alacağını ve başarılı bir belediyecilik sergilenmesini beklemek, tekeden süt sağmaktan ve öküz altında buzağı almaktan daha zor olduğunu ifade etmek isterim. Sadece bu parti adaylarına tüm suçu yüklemek yeterli midir? Tabi ki değildir. Zira son 20 yıldır kişisel hevesleri uğruna kadrolu başkan adayımız Sayın Mehmet Kaya’ya değinmeden geçmek sanırım doğru olmaz. Her seçimin doğal adayı olan Sayın Kaya yine meydanlara çıktı. Tabi bu defa kendisine bulabileceği son durakla, son demde bir başkanlık oyunu daha oynamak istiyor. Saadet Partisi kendi ideolojisi ve genleri ile taban tabana zıt bir adayla meydanlarda. Sözün bittiği yerdeyiz. Zira seçim kazanmak ve başkan olmak için her yolun mübah ve meşru olabileceğinin en net tezahürü olarak bu yeterlidir.

Ana Muhalefetin bir önceki seçimde uğradığı hezimetten ise ders çıkarmadığı aşikâr. Sanırım Ak Partinin neden başarılı olduğunu ve bu kadar uzun süre iktidarda durabildiğini anlayabilmek için ana muhalefete bakmak, sanırım yeterli olacaktır. Geçen seçim en iyisini Sayın Mehmet Kaya yapar diyen CHP, bu defa yine gezginci bir adayın peşine takılıp hayal görmeyi istiyor. CHP bunu geleneksel hale getirdikçe memleket sevdalısı CHP ‘li dostlarımız ise kahroluyor.

Önümüzdeki seçimlere her ne kadar kağıt üzerinde 10 aday olsa da, esasında seçimlere Bağımsız Aday olarak ben ve diğerleri girmektedir. Benim haricimdeki tüm adaylar aynı zihniyetin ve statükonun devamıdırlar. Hiçbirinin diğerinden farkı yoktur. Öncelikle her adayın partilerine baktığınızda ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır. Bizim adaylığımızda kimsenin gölgesi, tavrı ve tarzı yoktur. Çünkü bizim sevgimizde, saygımızda, edebimizde tezahürat yoktur. Sade, yalın ve net duruşumuzla sizlerden, 5 yılda bir tercihinizi sorduklarından, tercihinizi bizden yana kullanmanız halinde verilen her oyun sorumluluğunu taşıyacağımdan şüpheniz olmasın.

İlçemizin eksiklikleri maalesef çok ve yapılacak işlerin olduğunun sizlerde farkındasınız. Ancak sizlerin desteği ile altından kalkamayacağım hiçbir zorluk yoktur. Biz diyoruz ki; bir şey değişecek her şey düzelecek.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baki Şahan Bağımsız Aday
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.