Başkan Aydın: Tarihi Dokuya Sahip Çıkıyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de restorasyonu devam eden Ulucami’nin tarihi dokusuna zarar verecek olan caminin önünü yapımına başlanan tuvaletin Belediye Başkanı Davut Aydın’ın girişimleri ile yıkılıp başka yere yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Davut Aydın “bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz tüm projelerimizde, Osmanlı’nın ilk başkenti ilçemizin sahip olduğu tüm değerlerini göz önünde bulundurup, onlara hak ettiği değeri yeniden kazandırarak hareket edeceğiz” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Ulucami (Orhan Gazi Camii) restorasyon çalışmalarını ve tarihi cami önüne yapılan tuvalet inşaatını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Davut Aydın önemli açıklamalarda bulundu; “Orhan Bey tarafından yaptırılan ve Osmanlı’nın ilk eserlerinden biri olan Ulucamii restorasyon çalışmalarında dikkatimizi çekerek bizleri rahatsız eden bir hususu Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ilettik. Tarihi camimizin önüne yapılan tuvalet inşaatının, tarihi dokuya zarar verdiğini, görsel ve vicdanı olarak bizleri rahatsız ettiğini kendilerine bildirdik. Bu konuda gerekli tüm yazışmalar yapıldı ve yıkım kararı alındı. Önümüzdeki günlerde yıkımı gerçekleştirilecek olan tuvalet binası ve şadırvanın, tarihi dokuya zarar vermeyecek bir noktaya yeniden yapılacak olması memnuniyet vericidir” dedi.

   Yenişehir’in önemli bir tarih kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, ‘Bizlerde yapacağımız hizmetlerde bunu göz önüne almalıyız. Yenişehir tarihini ön plana çıkartmak için önemli çalışmalarımız oluyor ve olmaya da devam edecek. Bu çalışmalarımızı yakında kamuoyu ile de paylaşacağız’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Aydın: Tarihi Dokuya Sahip Çıkıyoruz
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.