Bitmeyen Projede Mağdur Sayısı Artıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bitmeyen projenin (Bursa-Ankara yüksek hızlı tren Projesi’nin) mağdurları arasına şantiye çalışanları da eklendiğini söyledi.

YHT şantiyesinde işlerine son verilen 160 işçi taşeron firmadan paralarını alamadığı belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yüklenici firma ise alın terinden başka sermayesi olmayan işçileri mağdur etmeye devam ediyor.” Dedi.

Açıklama şöyle:

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa-Ankara Hızlı Tren Projesi’nde 160 işçinin mağdur edildiğini dile getirdi.

Yapımını Çelikler Holdingin üstelendiği Bursa-Ankara Hızlı Tren Projesi’nde tünel imalat işlerini yapan taşeron firmaya çalışan 160 işçinin tam anlamıyla mağdur edildiklerini vurgulayan Altaca Kayışoğlu, “İşçiler, yüklenici firmanın sözleşme bitim tarihi olan 10 Ocak 2019 tarihinden bir ay önce işi durdurması nedeniyle işlerinden olduklarını belirtiyor. Çalışmaların durdurulması nedeniyle taşeron firma da işin sona ermesi maddesinden yola çıkarak bütün işçilere çıkış veriyor. Ancak, işçiler alacakları ödenmediği için işyerinden ayrılmak istemiyorlar. Bunun üzerine yüklenici firma bir hukuk bürosu kanalıyla arabuluculuk sözleşmesi imzalatarak, işçilerin alacaklarının 28 Ocak 2019 tarihinde ödeneceğini taahhüt ediyor. İşçiler bu sözleşmeyi imzaladıkları halde işverenin imzalamadığını söylüyorlar. 160 işçi alın teriyle elde ettikleri haklarını alamadıkları için mağdur durumdalar” diye konuştu.

Yüklenici firmanın sonraki aşamalarda işçilere alacaklarının üçte birini ödeme yönünde teklifler yaptığını belirten Altaca Kayışoğlu, “İşçilerden kazanılmış haklarından, yani emeklerinden vazgeçmelerini istiyorlar. Ortada büyük bir adaletsizlik var. Güçlülerin hukuku devreye sokulmak isteniyor” diye tepki gösterdi.

Temeli 23 Aralık 2012’de atılan ve dönemin bakanları tarafından 2016 yılında bitirileceği sözü verilen Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin ne zaman biteceği konusunda Bursalıların merak içinde olduğunu vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Anlıyoruz ki Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin tek mağduru Bursalılar değil,  alın terlerinin karşılığını alamayan yüksek hızlı tren çalışanları da mağdur edilmiş durumda. Bu kadar mağduriyetin nedenlerinin araştırılması için AKP iktidarına uyarılarımızı soru ve araştırma önergeleriyle yapmamıza rağmen her şey de olduğu gibi bu konuda da kulaklarının üstüne yatmayı tercih ediyorlar. Bursa’yı bu kadar görmezden gelmeye kimsenin hakkı yok. Bursa, üretimiyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir şehir, Ankara’nın lütfunu değil ama adaletine ihtiyacı var. Bursalıları mağdur eden AKP iktidarı, en azından hızlı tren inşaatında çalışan işçilerin mağdur edilmesinin önüne geçmeli” diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitmeyen Projede Mağdur Sayısı Artıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.