Bölge Halkı Kararlı Tesisi İstemiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Çevre Platformu’nun (YEÇEP) Yenişehir Kirazlıyayla mahallesinde yapılması planlanan Çinko, Kurşun ve Bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı projesine karşı başlattığı mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Yenişehir’de çevre gönüllülerinin bir araya gelerek oluşturduğu Yenişehir Çevre Platformu (YEÇEP), Yenişehir Kirazlıyayla Mahallesine yapılacak olan Meyra Çinko Kurşun Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajının zararlarına dikkat çekmek için başlattıkları eylemler devam ediyor. Kirazlıyayla’dan başlayan bir doğa yürüyüşü, imza kampanyasından sonra, ilki önceki hafta Kirazlıyayla mahallesinde yapılan bilgilendirme toplantısının ikincisi geçen hafta Barcın mahallesinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya U.Ü Ziraat Fakültesi’ den Doç. Dr. Ertuģrul Aksoy, Bursa Barosu çevre komisyonu başkanı Eralp Atabek, DOĞADER den Murat Demir’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kirazliyayla ve Barcın halkı kadını erkeğiyle oradaydı. Sularını havalarını kirletecek bu tesisi burada istemediklerini ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkça bir kez daha ifade ettiler. Kendi yaşam alanını savunan bölge halkı seslerini yetkililere duyurmaya kararlı

Toplantıda, konuşmacılar, tesise neden karşı çıktıklarını bir kez daha anladıktan sonra genel kanı halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağı oldu. Bunun için sonuna kadar mücadele edecekleri kararlı bir şekilde bir kez daha seslendirildi.

Yenişehir Çevre platformu adına yapılan konuşmalarda ise bilgilendirme toplantılarına yöre halkının gösterdiği ilgi ve katılımdan duyulan memnuniyet dile getirildi ve “Kendi yaşam alanını savunan bölge halkı seslerini yetkililere duyurmaya kararlı. Bizler de platform olarak her zaman onlarla beraber olacağız” denildi

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bölge Halkı Kararlı Tesisi İstemiyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.