Büyük Zaferin 96. yılı Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26 Ağustos 1922 başlayıp 30 Ağustos 1922'de Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96. yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Yenişehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

   Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törenler daha sonra Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in Kaymakamlık makamında teşrikleri kabulü ile son buldu.

   Anıt önündeki törenlerde saygı duruşu ve istiklal marşısın okunması ile başladı. Daha sonra Uçuş Ulaştırma Binbaşı Mustafa Güler günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Binbaşı Güler konuşmasında, ‘ Tarihi şan, şeref ve kahramanlık ve zaferlerle dolu olan ulusumuzun bu hasletlerinin destanlaştığı 30 Ağustos zaferinin 96. Yılını kutluyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile Ulu Önder Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

‘Türk vatanının şan ve şerefini dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifesini her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumun tam bir inanç ve itimadımız vardır’ dediği Türk ordusu bundan 96 yıl önce 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta biten ve Türk İstiklal harbinin son safhası olan büyük taarruzu zaferle sonuçlandırırken ‘Bu eser Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu bir ordunun Başkomutanı olmaktan ilelebet mesut ve bahtiyarım’ demiştir.

   Birinci Dünya Savaşında güzel yurdumuzun emperyalist güçler tarafından işgal edilmesini kabul etmeyen Mehmetçik Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk komutasında bir kez daha bütünleşerek ay yıldızlı bayrağını, canından aziz bildiği vatanını müdafaa etmiş ve düşmanı vatanından kovmuştur.

   Türk Ordusu Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile dünya tarihinde benzeri fazla olmayan muharebelerin en başarılı örneklerinden birini kazanmıştır. 30 Ağustos zaferi Türk milletinin taarruz gücünün sönmediğini ortaya koymuş ve Avrupa’nın ‘Hasta Adam’ dediği Türk milletini kimsenin yıkamayacağını göstermiştir.

   Bu zafer yalnız Yunanlara karşı değil bütün batı dünyasına karşı kazanılmıştır. Temelinde ise Türk’ün imanı, inancı, istiklal aşkı ve hür yaşama azmi bulunmaktadır. Bu vesile ile ülkesi için, vatanı için savaşırken canını veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyor, Türk milletinin ve Yenişehir halkının 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum’

   Törende daha sonra Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencileri Dilara Gencer ve Ramazan Bozkurt şiir okudular. Haber: Harun Sak

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük Zaferin 96. yılı Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.