Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Programı'nın ilk günkü programı Şehit Yunus Bal Ortaokulu tarafından hazırlandı. Programın 2'nci günü ise Heykel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Heykel Meydanı'ndaki tören sona erdi. Ardından Yenişehir Şehitliği, Selimiye Şehitliği ve Kıblepınar Şehitliği ziyaret edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 2 günü kapsayan bir program düzenlendi. Etkinliklerin ilk gününde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki Şehit Yunus Bal Ortaokulu tarafından hazırlanan program ilgiyle izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ozan Özbek yaptı. Özbek, "Ey aziz şehitler, ülkemiz başta başa bayraklarla donatılıyorsa bugün, siz düşmana göğsünüzü siper ettiğiniz içindir. Aziz hatıranızı gururla şükranla anıyoruz, ruhunuz şad olsun" dedi.

Şiirler okunup sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın ilerleyen bölümlerinde anı dinletisi, oratoryo gösterisi, tiyatro oyunu ve ödül töreni vardı. Şehit Yunus Bal Ortaokulu tarafından hazırlanan ve başarıyla gerçekleştirilen program, Bir Destandır Çanakkale konulu resim, şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, Cumhuriyet Savcısı Rıdvan Kara, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programın 2'nci günü ise Heykel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Heykel Meydanı'ndaki tören sona erdi. Ardından Yenişehir Şehitliği, Selimiye Şehitliği ve Kıblepınar Şehitliği ziyaret edildi.

Kaymakam Köse'nin Mesajı

Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Köse mesajında şunları kaydetti:

"Geri dönmeyi bir an bile düşünmeyerek şahadete koşan sayısız isimsiz kahramanı, 215 kiloluk top mermisini tek başına taşıyarak namluya süren ve İngiliz zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı ile yokluklar içindeki bir milletin verdiği şanlı mücadelenin; vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” diyerek birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya ilan edildiği bir destanın adıdır Çanakkale. Tarihin akışını değiştirerek her sayfasına kanlarıyla destan yazan ve bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108’inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum."

Başkan Aydın'ın Mesajı:

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da mesajında şunları kaydetti: "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlu olsun. Bu toprakları bizlere vatan kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum."

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Şehitlerimizi Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.