CHP’li Vekil: YHT Projesi ne zaman bitirilecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, ulaştırma ve altyapı bakanı Turhan’a Bursa-Ankara YHT Projesi’nin ne zaman bitirileceğini sordu. “proje 2016’da bitecekti, Bursa-Ankara arası 2,5 saat olacaktı ama Bursalılar Ankara’ya hala 5,5 saate ulaşıyor” dedi.

Bursa-Yenişehir hattının fiziki gerçekleşmesinin bile proje’nin 2020’de bitirilemeyeceğini gösterdiğini belirten Altaca Kayışoğlu, “Yenişehir-Osmaneli etabıyla ilgili yapılan ihale de iptal edilmiş durumda. Bakan, Bursalılara net bir tarih vermek zorunda” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin ne zaman bitirileceğini sordu.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin temelinin 23 Aralık 2012 tarihinde atıldığını hatırlatan Altaca Kayışoğlu, “Temel atma töreninde konuşan ilgili bakanlar 2016 yılında Bursa ile Ankara arasındaki mesafenin 2,5 saate düşeceğini belirtmişlerdi. 2016 yılının üzerinden neredeyse üç yıl geçti. Bursalılar Ankara’ya hala karayoluyla gidiyor. Bursa-Ankara arası hala beş buçuk saat” dedi.

YHT Projesi’yle ilgili gecikmeleri TBMM gündemine taşıdıkları süreçlerde iktidar kanadının Bursa kamuoyunu oyalayan açıklamalar yaptığına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bursalılara sürekli olarak müjde verir gibi haberler verdiler. 2016 yılında neden bitirilmediğinden çok yeni tarihler vererek Bursa kamuoyunu yanıltmayı tercih ettiler. 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde iktidar milletvekilleri Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2020’de bitirileceğini 4 yıllık bir gecikmeyi unuttururcasına müjdeliyorlardı. Oysa Balat-Yenişehir hattının fiziki olarak gerçekleşme oranı bile gösteriyor ki bu tarihte projenin bitmesi imkânsız. Kaldı ki projenin ikinci etabı olan Yenişehir-Bilecik Osmaneli hattının ihalesi de eylül ayı içinde iptal edilmiş durumda.”

Bursa-Ankara YHT Projesi’yle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Altaca Kayışoğlu, “Artık yılan hikâyesine dönen Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Projesi’nin bitirilmesini bekliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’dan beklentimiz şu; anladık, verdiğiniz tarihlere uyamıyorsunuz en azından Bursalıları yanıltmayacak gerçekçi bir tarih verin. Bu amaçla konuyu Meclis’e taşıyıp, Bakan Turhan’a sorduk; Bursa-Ankara Yüksek hızlı Tren Projesi ne zaman bitecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Vekil: YHT Projesi ne zaman bitirilecek?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.