“Dünya Su Günü” Etkinliği İlgi Çekti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ Orhangazi Ortaokulu “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında “Dünya Su Günü” ile ilgili kutlama ve farkındalık oluşturma etkinliği yapıldı.

Okul bahçesinde başlayan yürüyüş ilçemiz Heykel Meydanında sona erdi. Öğrencilerinin hazırlamış oldukları pankartlar ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüş sonunda öğrenci Bahu Ana tarafından okunan basın açıklaması ile son buldu. Halkımızın ilgi ile izlediği etkinlik okul velileri ve izleyenler tarafından takdirle karşılandı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalarda, su kaynaklarına dikkat çekilmek üzere 22 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından “ Dünya Su Günü” ilan edilmesine dikkat çekildi ve suyun yaşam kaynağı olduğu belirtildi.

Su kullanımında tasarrufun da önemli olduğu anlatılan konuşmada, “Dişlerimizi fırçalarken musluğu açık bırakmamalı, sadece lazım olduğunda açmalıyız. Çamaşırları ve bulaşıkları elde değil, makine ile yıkamalıyız. Evlerimizde su kaçıran bozuk musluklar varsa onları derhal tamir etmeliyiz. Duş sürelerimizi biraz daha kısa tutmalıyız. Ayrıca rastgele su kuyusu açmaktan çekinmeliyiz. “şeklinde önerilerde bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Dünya Su Günü” Etkinliği İlgi Çekti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.