Festival Etkinlikleri Sona Erdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Şenlikleri geçen hafta gerçekleştirildi.

Mahmudiye Köyü’nde şehitler adına mevlit okunmasının ardından Yenişehir Belediyesi’nin kılıç kalkan ve mehter takımlarının gösterileri ile başlayan program, köy meydanında Mahmudiye köylü olan Rüstem Pehlivan adına yağlı güreş müsabakaları ile devam etti. Her yaş kategorisinden 200’ün üzerinde güreşçi kıyasıya mücadele etti.

 

5. Uluslararası Altın Biber Festivalinin ikinci günü coşkulu görüntülere sahne oldu.

   Derviş Eroğlu Bulvarında başlayan ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde son bulan kortej yürüyüşünün ardından stantların açılışı gerçekleştirildi.

   Yenişehir’de yetişen ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

   Etkinlikte ilk olarak konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun, Bursa tarımı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

   Hacı Dursun, ‘Üretiyoruz. Bunda sıkıntı yok. Ancak kaliteli üretim yapmalıyız. İhraç olacak ürünler yetiştirmeliyiz ve israftan kaçınmalıyız’ dedi.

   Etkinlikte konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Osmanlı’nın ilk başkenti, ilçemizin; başlıca geçim kaynağı tarım ürünleri olan ve bunlardan da en çok üretimi gerçekleştirilen biberimizin, ülkemizde ve dünya pazarlarında tanıtımını yapabilmek, üreticilerimizin yeni pazarlara girmelerinin yolunu açabilmek, aynı zamanda da 600 yıllık bir geleneğe sahip olan kültürümüzü tanıtmak amacıyla 5 yıl evvel başladığımız festivalimiz bugün güzel bir noktaya geldi.” Dedi.

   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasında, 'Hızlı tren ve demiryolu gibi projeler var, ilçede. Beraberinde havalimanı ve Organize Sanayi Bölgesi yatırımları var. Yenişehir çok iyi tarım şehri. Özellikle biber var, açılışını yaptığımız stantlardaki Yenişehir biberlerinden tatma imkanı bulduk.

Tanıtım çok önemli. İlçenin bu değerlerini dışarıya da yaymak lazım. Bu konuda biz de çalışmalar yapacağız. Yenişehir, İznik, Karacabey, İnegöl, dağ yöresinde de yapılacak işler var. İlçede hem sanayi hem tarım var ve bu ayrıcalıktır. Festival organizasyonu dolayısıyla Belediye Başkanımız Süleyman Çelik'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Yenişehir sahiplenmelidir' dedi. 

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da yaptığı konuşmada, en iyi biberin Yenişehir’de yetiştiğini ancak uluslar arası sofralarda bulunmadığını belirterek. ‘Bunu aşmak zorundayız’ dedi.

AK parti Bursa Milletvekili Atilla Öğünç ise yaptığı konuşmada, yapılan bu festivalin üreticiye geri dönüşünün olacağını belirtti.

   Yapılan konuşmaların ardından konuk ülkelerden gelen folklor ekipleri ile Yenişehir Belediyesi folklor ekipleri birer gösteri yaptılar.

   Etkinliğin sonunda ise Yenişehir Belediyesi Türk Sanat Müziği korosunun konseri ve konuk sanatçı İhsan Güvenç konseri ile son buldu.

 4 gün süren festivalin üçüncü gününde Yolören ve Marmaracık Mahallerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yolören Mahallesindeki etkinlikte Yenişehir Belediyesi Kılıç Kalkan ekibinin gösterisinin ardından yine Yenişehir Belediyesi Folklör ekibi bir gösteri yaptı. Uluslararası Halk oyunu ekiplerinin gösterinin ardından Yenişehir THK Genç kanatlar radyo kontrollü model uçak gösterisi gerçekleştirildi. Marmaracık Mahallesindeki etkinlikte ise Güz hazırlık şöleninde yöresel lezzetler konuklara ikram edildi. Folklor gösterilerinin ardından Uluköy Mahallesinde Yöresel kına gecesi eğlencesi tertiplendi.

Festivalin son günü ise dolu dolu geçti.

Demokrasi meydanında ilk olarak bisikletle yüz yıllık macera turunun ardından Pist 16 Modifiye araç tanıtım kokteyli ve gösterisi düzenlendi.

   Yenişehirli modifiye araç tutkunları festivale özel hazırladıkları modifiye araçlarını Yenişehirli vatandaşlara sergilediler.

   Daha sonra Derviş Eroğlu Bulvarında başlayan ve Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde sona eren gala korteji gerçekleştirildi.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde NAKEM Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında Bursa’ya gelen 15’e yakın halk oyunları ekibinin gösterisi gerçekleştirildi.

   Buradaki gösterinin ardından festivale katkı koyan kişi ve kuruluşlar ile festivale katılan uluslararası ekiplere plaket ve madalyaları takdim edildi.

   Festivalin son etkinliği ise ünlü sanatçı Bahadır Tatlıöz konseri oldu.

   Bahadır Tatlıöz, binlerce hayranına yaklaşık 2 saatlik bir konser verdi.

   Konserin sonunda Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik ünlü sanatçıya plaket ve çiçek takdiminde bulundular.

   Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, festivale katkı sunan herkese teşekkür ederek, ‘Bu yıl 5. Düzenlediğimiz Uluslararası Biber festivalimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Elbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde festivalimiz geleneksel hale geldi, ilçemizin kültürel ve ekonomik olarak tanıtılması anlamında önemli bir aşamaya geldi. Rabbim bizlere nasip ettiği sürece, aynı azimle, ilk günkü aşkla ilçemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir aksaklık yaşamadan bu gün festivalimizi sonlandırdık. İlçemize hayırlı olsun’ dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Etkinlikleri Sona Erdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.