Girişimleri Sonuç Veriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, odalar ve borsalardan gelen talepler doğrultusunda TOBB’nin girişimleri ile birçok proje ve değişikliğin hayata geçirildiğini belirtti.

Orhan Torun yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

 ‘ Otomotiv sektörünün en büyük sıkıntılarından olan ve dünyada yalnızca Türkiye’de kiralanamayan ticari araçlar için Ticari Araç Kiralama Yasağı kalktı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ ile döviz sözleşmelerinde ki sıkıntılar giderildi. İhracat Genelgesiyle İran, Suriye, Irak, Libya, Afganistan ile ilgili ödeme belgesi sorunları çözüldü.

Mikro ve küçük ölçekli üyelerimiz için aylık %1,54 faizle ve 6 ay ödemesiz, 36 ay taksitle, %80 KGF teminatıyla Kobi Değer Kredisi başlatıldı.

Kredi yapılandırmalarına KOBİ kredileri de dahil edildi. (Şu ana kadar 118 milyar TL'lik kredi yapılandırıldı) Tarımsal krediler de dahil edildi (yıllık %11)

KDV ve ÖTV' de indirime devam edildi.

4 sektörde vergi indirimi yapıldı ve 2019' un ilk 3 ayı için yeniden uzatıldı.

Lisanslı Depoculuk ta kira, lojistik ve analiz destekleri artırıldı. ELÜS' lerden doğan kazançların vergi istisnası uzatıldı.

2019 yılında Devlet destekli ticari alacak sigortası gelecek.

Tasfiye ve Devir Sözleşmelerin de Kamu ile iş yapanlar için Kanun Tasarısı TBMM' den geçti. Teknik İflas sorunu çözüldü, yeniden düzenlendi.

İşverene Asgari Ücret Desteği yeniden başlatıldı, miktarı artırıldı. 2019' da aylık 150 TL. olarak 12 ay verilecek.

SGK prim borçlarını düzgün ödeyen mükelleflere kalan prim borçları için 60 ay vade sağlandı.

Kısa Çalışma Ödeneği hayata geçti. Mevzuat değişerek işler hale geldi. Şu ana kadar 440 firma ve 33 bin çalışan yararlandı’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Girişimleri Sonuç Veriyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.