Hiçbiri unutulmadı, unutulmayacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karanlık Güçler Tarafından Ankara’da Bahçelievler’de Katledilen Üçü Yenişehirli 7 Türkiye İşçi Partili Genç, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl Da Ölümlerinin 42.Yılında Mezarları Başında Anıldılar.

Yenişehir’deki anma programına katılanlar, 08 Ekim 2020 Perşembe günü saat 13.00’da Yenişehir Merkez Mezarlığı önünde toplandılar.  Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar, Yenişehir mezarlığındaki mezarları başında, Efraim Ezgin ise Çeltikçi Köyü mezarlığındaki mezarı başında yapılan törenle anıldılar.

12 Eylül’de kapatılan Türkiye İşçi Partisi’nin son İl Başkanı Mehmet Demirci, anma töreninde yaptığı konuşmaya, “Efraim, Faruk, Hürcan, Latif, Osman Nuri, Salih ve Serdar arkadaşlarımızın 8 Ekim 1978'de Türkiye İşçi Partisi'nin faşizme karşı ortak mücadele çağrısı yaptığı bir toplantının gecesinde eli kanlı katillerce evlerinde katledildiler. Hepsini saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz.” Diyerek başladığı konuşmasında, 42 yıllık hukuk mücadelesinde yaşananları anlattı.

“Bahçelievler Katliamı 12 Eylül’ün yollarını açan katliamlardan faili meçhul bırakılmış davalar arasında, faili meçhulden sıyırabilmiş tek tük birkaç davadan birisidir. Bu davada, işin içinde olanların nasıl ortaklaşa katliam yaptıkları bütün delilleriyle ortaya konuldu. Ve bu deliller açık mahkemelerde tartışıldı, mahkûmiyet kararları bütün aşamalardan geçerek onaylandı. Sonucunda katiller 7’şer kez idam cezası aldılar.” Diyen Demirci, Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşları adına yaptığı ve konuştukça toplumsal vicdana bir kez daha mahkum oluyorsunuz! Diyerek sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi

Devlet-sivil çete işbirliği ile Bahçelievler Katliamı'nda hunharca öldürülen Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü yoldaşlarımız Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Salih Gevenci, Hürcan Gürses ve Osman Nuri Uzunlar’ın katilleri gerçekleri çarpıtmaya kalkışarak katil değil kahraman muamelesi görmeye çabalıyorlar.

Elinde sevgili arkadaşlarımızın kanı olan tescilli katil Haluk Kırcı güneşi balçıkla sıvamaya, bu korkunç katliamı sıradanlaştırmaya kalkışıyor.

Katliamın adalet ve hukuk mücadelesini 42 yıldır takip eden Av. Erşen Sansal'ın sözleriyle: "Kendilerini temize çıkaramayacaklar. Bütün bu aklama çabaları boşunadır. Didindikçe daha çok batağa batıyorlar."

Katilleri bu kadar pervasız yapan kendilerine verilmiş olan yedişer kez idam cezasının onları her aşamada kollayanların katkısıyla 42 yıl içinde 8 yıllık cezaya dönüştürülmüş olmasıdır.

Şimdi daha fazlasını istiyorlar.

Ülkemizdeki faşist güçler, Türk-İslam sentezcileriyle birlikte haklarındaki kararlardan, kabarık sicillerinden, alınlarındaki bu kara lekeden, ellerindeki kandan kurtulmaya çalışıyorlar.

Ama 42 yıllık adalet ve hukuk mücadelesini, toplumun vicdanını, Türkiye'deki sosyalistlerin ve demokrasi güçlerinin belleğini hiç kimse yok sayamaz.

Arkadaşlarımızı, katledilen bütün demokratları, sosyalistleri ve zulme uğrayan herkesi saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.

İnsanlığın belleğini silemezsiniz.

Hiçbiri unutulmadı, unutulmayacak!

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hiçbiri unutulmadı, unutulmayacak!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.